(4 voturi)

Cu ocazia sărbătorilor pascale, Centrul de Îngrijire la Domiciliu (CID) din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași, a desfășurat în data de 16 aprilie 2014 activitatea de distribuire de pachete alimentare persoanelor vârsnice care se confruntă cu situații dificile atât din punct de vedere financiar, material, social cât și medical.

(0 voturi)

Sâmbătă, 10 mai 2014, s-a desfășurat la Cacica pelerinajul persoanelor care se află în suferință. Acesta se realizează anual și anticipează Ziua Bolnavului în Dieceza de Iaşi, declarată pentru data de 13 mai. Pelerinajul a fost organizat de Oficiul pentru Pastoraţia Sanitară al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, Serviciul de Îngrijire la Domiciliu al Centrului Diecezan Caritas Iaşi, Oficiul Diecezan pentru Pelerinaje, sanctuarul marian de la Cacica şi parohiile Diecezei de Iaşi.

(0 voturi)

Continuând tradiția, Centrul de Îngrijire la Domiciliu (CID) în colaborare cu Centrul de Plasament „Sf. Iosif” din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași, au desfășurat în perioada 5-11 martie 2014, activitatea „Solidaritatea înflorește în luna martie”. Aceasta a urmărit creșterea gradului de integrare și participare socială a persoanelor vârstnice cu grade diferite de dependență și a persoanelor cu dizabilități care provin din medii defavorizate de natură socio – economică. Proiectul a constat în vizitarea de către voluntari și membrii echipei CID a unui număr de 30 de beneficiari care sunt imobilizați la pat sau la domiciliu, ce prezintă un risc înalt de izolare socială și acordarea unor daruri simbolice realizate de către beneficiarele Centrului de Plasament.

(1 Vot)

„Cu ocazia celei de-a XXII-a Zile Mondiale a Bolnavului, care are ca temă anul acesta Credinţă şi caritate: “Şi noi trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi” (1In 3,16), mă adresez în mod deosebit persoanelor bolnave şi tuturor celor care le acordă asistenţă şi îngrijire. Biserica recunoaşte în voi, dragi bolnavi, o prezenţă specială a lui Cristos suferind. Este aşa: alături, ba chiar înlăuntrul suferinţei noastre este cea a lui Isus, care poartă împreună cu noi povara ei şi îi revelează sensul. Când Fiul lui Dumnezeu s-a urcat pe cruce, a distrus singurătatea suferinţei şi i-a luminat întunericul. Suntem puşi în acest fel în faţa misterului iubirii lui Dumnezeu faţă de noi, care revarsă în noi speranţă şi curaj: speranţă, pentru că în planul lui Dumnezeu chiar şi noaptea durerii se deschide la lumina pascală; şi curaj, pentru a înfrunta orice adversitate în compania lui, uniţi cu el…Încredinţez această a XXII-a Zi Mondială a Bolnavului mijlocirii Mariei, pentru ca să ajute persoanele bolnave să trăiască propria suferinţă în comuniune cu Isus Cristos şi să-i susţină pe cei care se îngrijesc de ele. Tuturor, bolnavi, lucrători sanitari şi voluntari, împart din inimă Binecuvântarea Apostolică.”

« Septembrie 2017 »