Direcționează 3,5% din impozitul pe venit pentru o cauză nobilă!

 

Ce este direcționarea impozitului pe venit?

Conform Codului Fiscal, impozitul pe salariu sau pensie ne este reţinut în fiecare lună de către bugetul statului. Acum, cu prilejul campaniei Contribuția ta chiar contează ai șansa să contribui la susținerea cazurilor umanitare din comunitatea ta, alături de colegi și prieteni. Completând declarația 230 pentru direcționarea a 3,5 % din impozitul pe venit pentru anul 2022, nu renunți la o parte din salariu sau pensie deoarece suma oricum ar fi mers la stat.

Cu acest prilej, până pe 25 mai 2023 poți să te alături cauzei noastre: oferirea unei mese calde zilnice pentru un copil defavorizat, beneficiar al Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri Don Bosco (din Iași sau Buruienești, jud. Neamț).

Cine suntem?

Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri Don Boscoeste un program de tip after-school social din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, destinat copiilor proveniți din familii defavorizate ce suferă din cauza lipsurilor materiale.

La Don Bosco zilnic 50 de copii cu vise mari încearcă să coloreze viața pe care o trăiesc. Ei sunt cei care au dorințe, aspirații și multe speranțe, deși copilăria lor este umbrită de lipsuri materiale, de situații familiale în dificultate, de condiții de locuit precare.

Este locul unde cei mici primesc înţelegere, afecțiune, îşi fac prieteni, capătă curaj să meargă înainte, făcând pași mici pentru o viaţă mai bună. Pictează, modelează, cântă, participă la diverse activități, învaţă unii de la alţii şi se bucură de roadele muncii lor. Cei mici merg împreună în tabere, la muzeu, la teatru, primesc ajutor în pregătirea temelor pentru acasă, consiliere psihologică, rechizite, hăinuţe, încălțăminte, jucării şi tot ceea ce le este necesar pentru a se putea considera copii normali”, așa cum spun ei. Îşi sărbătoresc împreună notele bune, micile reuşite de zi cu zi, ziua de naştere şi rezultatele la olimpiade, iar masa caldă zilnică pe care o primesc, poate fi, din păcate, singură hrană de care au parte întreaga zi.

  

Cum poți să te implici?

            Tot ce trebuie să faci pentru a contribui la oferirea mesei calde zilnice este:

1.       Completează declarația 230 astfel: datele de identificare a contribuabilului pe prima pagină sus și semnătura contribuabilului în partea de jos a paginii. Pe a doua pagină, codul numeric personal în dreapta sus și semnătura în partea de jos a paginii. Un reprezentant al asociației noastre are trecute datele pe fiecare declarație ca să o poată depune în numele tău la ANAF, ca împuternicit.

2.       Declarația poate fi trimisă la adresa Asociației Centrul Diecezan Caritas Iaşi: str. Sărărie, 134, 700116-Iaşi, sau poate fi colectată de către noi. Suma corespunzătoare  va fi completată de către organele fiscale. Mai multe detalii, puteți găsi la nr. de telefon: 0720649613.

 

Descarcă de aici declarația 230

 

Haideți să întindem o mână de ajutor, să promovăm cauza în rândul tuturor cunoscuților și împreună să contribuim la oferirea mesei calde a copiilor defavorizați!