Dezvoltarea și furnizarea serviciilor sociale pentru adulții și tinerii din municipiul Huși

30 Mai 2022

În cadrul proiectului ACCEPT - Acțiuni concrete în comunitate, educație pentru toți, se implementează activitatea A3.2 - Dezvoltarea si furnizarea serviciilor sociale pentru 140 de adulți și tineri din comunitatea marginalizată, de către 3 specialiști: un psiholog și 2 asistenți sociali.

Pentru atingerea rezultatelor anticipate prin dezvoltarea serviciilor educaționale destinate copiilor, este necesară o abordare integrată a familiei acestora. În cadrul Centrului Multifuncțional din cadrul proiectului, se oferă servicii integrate pentru adulții și tinerii din comunitatea marginalizată:

·         Servicii de informare și consiliere

·         Servicii de consiliere administrativă

·         Educație parentală

·         Informare și consiliere pentru tineri

Se realizează periodic grupuri de educație parentală pentru părinți, derulând în cadrul acestora activități de dezvoltare a abilităților de viață, seminarii educaționale, ateliere practice, activități de recreere, socializare, consiliere individuală și de grup, cu scopul de a veni în deschiderea procesului de incluziune socială a persoanelor defavorizate.

Întâlnirile sunt centrate pe teme precum: importanța valorilor familiale, importanța unui climat familial adecvat, importanța adaptării tradițiilor la mediul actual din comunitate, importanța acordată educației copiilor și promovarea acesteia, managerierea resurselor existente în familie, tehnici pentru depășirea situațiilor de difcultate, identificarea resurselor proprii (calități, abilități, talente) și dezvoltarea lor, cunoașterea interpersonală, evidențierea importanței comunicării asertive în familie și identificarea unor modalități optime de relaționare.

În perioada următoare se vor realiza servicii de informare si consiliere pentru tineri sub forma unui Club al tinerilor și servicii de orientare în carieră.

Împreună reușim să aducem zâmbete, entuziasm, să comunicăm deschis, să uităm pentru câteva clipe de provocările vieții cotidiene. Ne bucurăm că putem fi alături de oameni simpli și implicați, care au nevoie să-și împărtășească experiențele și emoțiile.

Mulțumim celor trei specialiști care trăiesc vocația și misiunea de a se dedica persoanelor ce se află în dificultate socială.

Dacă sunt persoane din municipiul Huși interesate să se înscrie în cadrul acestei activități, pot lua legătura cu Itcor Olga - Asistent Social: 0754971157.

Citit 321 ori
« Decembrie 2022 »