Promovarea ofertei de Voluntariat în cadrul - Școlii de vară „TEOSPOR”

25 Iulie 2022

În perioada 11-24 iulie în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a avut loc Școala de vara TEOSPOR „Experiență universitară timpurie pentru elevi de liceu: program-punte în domeniile Educație Fizică şi Sport şi Teologie Romano-Catolică (TEOSPOR)”. A fost o experiență de care s-au bucurat un număr de aproximativ 50 de copii din ciclul liceal, care provin din zone în care oportunități ca acestea sunt greu accesibile.

Această școală de vară a avut ca scop crearea unei punți între liceu și mediul universitar, experimentarea standardelor și oportunităților vieții de student, și nu în ultimul rând, încurajarea participanților de a continua traiectoria educațională.

Printre multele evenimente și acțiuni la care au participat cei 50 de elevi, au avut parte sâmbătă 24 iulie și de prezentarea uneia dintre cele mai intense și dinamice experiențe ale unui student și anume Voluntariatul. La această întâlnire a fost prezentă și Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, care printre alte organizații, ligi studențești și asociații, a avut posibilitatea nu numai să prezinte oferta de voluntariat, dar și să răspundă la întrebările celor care, credem noi, vor deveni posibili voluntari în cadrul Asociației noastre.

O atmosfera plină de interes, de elevi curioși, dornici să absoarbă orice informație, cu elan de tineri ce își doresc să schimbe lumea. În mijlocul acestor tineri, ne-am aflat și noi dorind să le stârnim interesul pentru implicare socială, pentru acțiuni concrete, pentru caritate și pentru o experiență ce le va aduce un plus valoare atât pe plan personal, cât și profesional.

Departamentul de Voluntariat din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași este în plină ascensiune și în căutare de noi voluntari.

Prin urmare, mulțumim Asist. univ. dr. pr. Ionuț-Eremia Imbrișcă pentru oferirea  acestei oportunități de a ne promova, de a ne da un impuls, de a ne îmbogăți cu fiecare experiență și cu fiecare răspuns aflat din întrebările curioase și pline de entuziasm adresate de cei prezenți.

Sandu Mihaela – coordonator Departament de Voluntariat

Citit 189 ori Ultima modificare Luni, 25 Iulie 2022 17:19