Formarea continuă a specialiștilor

15 Septembrie 2022

 

În perioada 12-13 septembrie 2022 în cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, s-a desfășurat un curs de formare destinat specialistilor, ce a avut ca tematică „Managementul crizei și lucrul cu grupurile de refugiați”. Acest curs a fost implementat în cadrul Proiectului „Pași spre viitor”, finanțat de către Primaria Municipiului Iași, ce se desfașoară pe o perioadă de 5 luni și are ca și grupuri țintă copii de vârstă școlară mică și tineri.

Cei 16 specialiști prezenți au avut ocazia să parcurgă mai multe module, ce au urmărit: etapele unei crize, munca în echipă, procesul gândirii, gândire pozitivă, critică și analitică, mindset, comunicarea în situații dificile, cultura organizațională. Cursul s-a desfășurat interactiv, prin discuții deschise, jocuri, exerciții practice și dinamice, muncă în echipă.

Cei 16 profesioniști ce au luat parte la activitatea de formare acoperă o arie destul de largă de programe ce au ca beneficiari: copii, adolescenți și familii din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”, Centrul de Resurse pentru Familii, Casa de tip familial „Sf. Iosif” și persoane refugiate din Ucraina, beneficiare ale Centrului de Servicii Sociale pentru Refugiați.

Acest tip pe formare asigură dezvoltarea și efientizarea serviciilor oferite, dar oferă și posibilitatea de a îmbunătăți capacitatea de muncă în echipă, de a dobândi cunoștințe și abilități în vederea gestionării situațiilor de criză.

La finalul celor două zile de formare, participanții au apreciat oportunitatea pe care au avut-o, dar mai ales informațiile pe care le-au primit și au făcut Pași spre un viitor mai bun, atât pentru ei, cât și pentru cei cu care lucrează. 

Mulțumim domnului formator Vlad Ropotică pentru că a acceptat invitația de a susține acest program de formare și de asemenea, mulțumim angajaților Caritas pentru participare. 

Proiectul „Pasi spre viitor” este finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile, în conformitate cu prevederile Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Sandu Mihaela – Coordonator Voluntari 

 

 

Citit 401 ori Ultima modificare Joi, 15 Septembrie 2022 17:21
« Februarie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28