Concertul caritabil intitulat SPES MUNDI – Speranța lumii (ediția a doua)

09 Noiembrie 2022

Concertul caritabil intitulat SPES MUNDI – Speranța lumii (ediția a doua), în susținerea proiectului  – Vârstnici. Voluntariat. Îmbătrânire activă. Schimburi intergeneraționale. V.V.I.S – al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, prin finanțare din Fondul pentru Vârstnici și susținut de Fundația Regală Margareta a României, a avut loc, marți, 08 noiembrie, la Catedrala Romano-Catolică, Sfântă Fecioară Maria, Regină din Iași, începând cu ora 19.19.

Concertul intitulat "Salve Regina", susținut de Orchestra de cameră "Collegium" a Colegiului Național De Arte "Octav Băncilă", dirijată de  profesorul Cosmin Petru Morariu, a împletit armonios meditația, rugăciunea și visarea într-o manieră descriptivă și ușor de înțeles:

Elegie - și - Serenada pentru orchestra de coarde - Edward Elgar

Salve Regina - Franz Schubert - Solistă Soprana Adriana Ioana Iacob

Vistes al mar - Eduard Toldra

Promotor al acestui concert a fost Luiza Torboli, soprană în cadrul Corului Academic Gavriil Musicescu  al Filarmonicii de Stat "Moldova"  căreia îi mulțumim pentru toată implicarea și dăruirea în realizarea acestui eveniment deosebit.

Ne-ați demonstrat că arta oferă fără limită posibilitatea de a ajuta, constientizându-ne de faptul că fiecare om, fără excepție, are ceva de oferit aproapelui său. Ați transmis, prin cânt și cuvânt, mesajul Fecioarei Maria care îmbrățișează cu iubirea sa mântuitoare pe toți oamenii.

Concertul și-a propus să aducă în prim plan esența feminină și rolul primordial al acesteia, privită prin prisma trăirilor și exemplului Sfintei Fecioare. Îndeosebi Neprihănita aminteşte de darul curăţiei şi al transparenţei; permite să intuim cel puţin ceva din parfumul unei inimi zămislite într-o totală nevinovăţie, mereu păstrată şi ocrotită de orice cursă a răului.

O altă latură pe care ne-am dorit să o evidențiem, este legată de caritate și de grija pentru cei aflați în suferință, pentru că cea mai frumoasă expresie a iubirii este grija pentru celălalt.

Iată deci, cum umbrela creată de un act artistic poate căpăta dimensiuni sociale de impact, rezultând acest concert caritabil și de responsabilizare socială ce a avut drept scop strângerea de fonduri pentru vârstnicii aflați în nevoie. Din generozitatea participanților, s-a strâns suma de 5222 lei. Ne-am îndreptat astfel atenția și iubirea către beneficiarii Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu, din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași: vârstnicii ce suferă din cauza singurătății, a stării de sănătate, a situației materiale precare.

Ne-am bucurat de prezența Preasfințitului Iosif Păuleț, Episcop de Iași și ne-am simțit extrem de onorați la auzul cuvintelor rostite de Excelența sa: am participat cu bucurie și multă trăire interioară la acest concert caritativ dedicat celor bătrâni, neajutorați și bolnavi.Mulțumesc pentru acest moment deosebit și emoționant și felicit pe toți cei implicați și dedicați acestei misiuni nobile.

Mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat și ne-au susținut pentru a face posibil acest eveniment:

Episcopiei Romano-Catolice pentru găzduire și susținere

Colegiului Național de Artă ” Octav Bancilă” pentru regalul de suflet dăruit

Partenerilor media: Ercis Media, Ziarul Evenimentul, Radio Iași, Tvr Iași

Sponsorilor: Leonidas - ciocolată belgiană, Restaurantul Zori – mâncare pentru suflet rafinat, Apisrom Vaslui –  delicioasa miere cremă, Brutăria Magică a Doamnei Gabriela Despa, precum și Doamnelor Valeria Filipescu și Dana Eșanu pentru bunătăți gătite cu drag.

Fotografului: Marius Jean Laurescu.

Aducem mulțumiri deosebite de asemenea tuturor participanților, angajaților Caritas și voluntarilor de la Facultatea de Asistență Socială, din cadrul UAIC Iași care au ales să ne fie alături la acest concert!

Citit 103 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2022 15:15
« Ianuarie 2023 »