Festivalul clătitelor 2023 Ediția a VII-a

28 Februarie 2023

 

 

 

În perioada 21-24 februarie 2023, Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri Don Bosco, program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, a organizat acțiunea de atragere fonduri și de responsabilizare socială a comunității intitulată Festivalul Clătitelor, ediția a VII-a.

Dulcele Festival al Clătitelor a fost dedicat copiilor proveniți din familii defavorizate din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”. Scopul acestui festival este sensibilizarea și responsabilizarea comunității cu privire la dificultățile cu care se confruntă beneficiarii Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco Iași. Fondurile strânse (3135 lei) vor fi utilizate pentru asigurarea unei mese calde, zilnic, copiilor beneficiari din cadrul Centrului.

Prietenii noștri de la Restaurantul Krud din Iași și prietenii de la Restaurantul Zori din Iași au îmbrăcat haine de eroi, în perioada 21-24 februarie pentru copiii de la Centrul ,,Don Bosco”,  pregătind foarte multe clătite delicioase, care pe lângă ingrediente de bază, au avut în componență dedicare, emoție și multe speranțe. Clătitele au fost livrate la domiciliul pofticioșilor în cele 4 zile de festival.

La finalul festivalului, micuții de la Centrul ,,Don Bosco” au avut șansa să îi viziteze pe prietenii de la Restaurantul Krud. În cadrul vizitei, i-au bucurat pe prietenii noștri cu un cântecel, mulțumiri sincere și multe zâmbete de fericire.

Pe 23 februarie, a fost organizată o activitate la Centru prin care copiii au avut ocazia să își dezvolte abilitățile de a bucătari alături de micuții beneficiari ucraineni și alături de beneficiarii programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu. Astfel, copiii alături de o parte din bunicele beneficiare, alături de angajați și voluntari, au pregătit un meniu în care clătitele au fost preparate cu multă iscusință și iubire pentru ei și pentru ceilalți beneficiari vârstnici, care sunt imobilizați la pat sau la domiciliu. Cele 4 echipe au fost: Guguță, Smile, Piticoții și Inimioarele, iar degustarea a avut și rolul de a face trimiteri la diverse amintiri plăcute, momente unice trăite, sentimente.

Aducem mulțumiri tuturor celor care au muncit din greu pentru realizarea acestui eveniment drag nouă. Dorim să le mulțumim celor care s-au alăturat acestui scop nobil prin comenzi de clătite și donații: Episcopia Romano-Catolică Iași, companii și multe persoane fizice, care au crezut în cauza noastră. Mulțumirile noastre se îndreaptă și către echipa Iași TV Life și către echipa Ercis FM pentru implicarea deosebită și promovarea acestui eveniment de suflet.

Însă, cel mai mare gând de recunoștință se îndreaptă către cei care timp de o săptămână au venit mult mai devreme în bucătărie pentru a prepara delicioasele clătite. Mulțumim întregii echipe a Restaurantului Krud și a Restaurantului Zori pentru această deosebită lecție de omenie.

Mulțumim prieteni dragi; cu ajutorul vostru am adus bucurie și speranță în sufletele micuților de la Don Bosco și am transmis un mesaj important pentru comunitate: să fim alături de cei aflați în nevoie deoarece A face fapte bune înseamnă a-ți dărui ție și a le dărui celorlalți.

 

 

Citit 327 ori