Cursuri de formare în calificarea FRIZER-COAFOR-MANICHIURIST-PEDICHIURIST

31 Martie 2023

ASOCIAȚIA CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI organizează cursuri de formare în calificarea FRIZER-COAFOR-MANICHIURIST-PEDICHIURIST (nivel 3 CNC), cod RNCP RO/03/1012/131cu autorizație de la Ministerul Muncii și Ministerul Educației.

La finalul acestora se obţin certificate de calificare recunoscute la nivel national și european.

Cui se adresează?

Cursul se adresează persoanelor care vor să fie calificate în domeniul esteticii și înfrumusețării, fie prin angajarea în cadrul unui salon deja înființat sau pentru înființarea propriului salon.

Această calificare amplă presupune dobândirea competențelor profesionale pentru toate cele 4 calificari și anume: Frizer, Coafor, Manichiurist, Pedichiurist.

Descriere:

Frizerul se ocupă cu oferirea de servicii clientelei, programarea clientelei, executarea tunsorii pentru bărbați, executarea bărbieritului, executarea îngrijirilor faciale și capilare, spălarea părului, aprovizionarea cu materiale, utilizarea materialelor și instrumentelor, igienizarea locului de muncă, încasarea contravalorii serviciilor prestate.

Coaforul se ocupă în principal cu oferirea de servicii clientelei, programarea clientelei, executarea coafurilor, coafurilor stil (pentru nunți și ocazii speciale), ondulației permanente, tratamentelor capilare, tunsorii pentru femei, vopsirii părului, spălarii părului, aprovizionarea cu materiale, utilizarea materialelor și instrumentelor, igienizarea locului de muncă, încasarea contravalorii serviciilor prestate.

Manichiuristul se ocupă cu oferirea de servicii clientelei, programarea clientelei, executarea masajului pentru mâini, executarea și finisarea manichiurii, aprovizionarea cu materiale, utilizarea materialelor și instrumentelor, igienizarea locului de muncă, încasarea contravalorii serviciilor prestate.

Pedichiuristul se ocupă cu oferirea de servicii clientelei, programarea clientelei, executarea masajului pentru picioare, executarea și finisarea pedichiurii, aprovizionarea cu materiale, utilizarea materialelor și instrumentelor, igienizarea locului de muncă, încasarea contravalorii serviciilor prestate.


Competențe dobândite:

Competenţe fundamentale:

 • Etică și comunicare profesională

 • Organizarea locului de muncă

 • Consilierea clientului

Competenţe specifice:

 • Îngrijirea părului

 • Realizarea bărbieritului și a îngrijirilor faciale

 • Tunderea părului pentru bărbați

 • Tunderea părului pentru femei

 • Realizarea de coafuri simple

 • Pigmentarea și depigmentarea părului

 • Îngrijirea estetică a mâinilor

 • Îngrijirea estetică a picioarelor

 • Adaptarea lucrărilor la caracteristicile clientului

Tipul certificatului obținut:

Certificatul este de tip calificare, având recunoaştere profesională cf. O.G. 129/2000, republicată cu modificările și completările ulterioare. Certificatul se eliberează însotit de o anexă denumită Suplimentul descriptiv al certificatului în care se precizează competenţele profesionale dobândite.

 Certificatele de calificare sunt recunoscute la nivel national și european.

În conformitate cu O. G. nr. 66/1999 pentru aderarea României la Convenția cu privire la suprimarea cerinței supralegalizării actelor oficiale străine, adoptată la Haga la 5 octombrie 1961, se pot apostila de către prefecturile județene, respectiv a municipiului București și certificatele de absolvire/calificare cu recunoaștere națională eliberate de furnizorii de formare profesională autorizați în conditiile O.G. nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulților. Aceste certificate cărora li s-a aplicat apostila sunt recunoscute în statele care au aderat la Convenția de la Haga.

 Durata cursului:

Aproximativ 5-6 luni și cuprinde 720 ore (240 ore de pregătire teoretică și 480 de pregătire practică).

 

 

Condiții de acces:

- studii gimnaziale sau învățământ minim obligatoriu

- vârsta minimă de 18 ani.

 Acte necesare înscrierii:

- copie act de identitate

- copie certificat de naştere

- copie certificat de căsătorie/hotărâre de divorţ (dacă este cazul)

- copie act de studii (studii gimnaziale sau invatamant minim obligatoriu),

- adeverinţă de la medicul de familie - apt pentru cursul de Frizer-Coafor-Manichiurist-Pedichiurist

- prima rată de 300 Ron pentru cursul de Frizer-Coafor-Manichiurist-Pedichiurist,

 

Prețul cursului este de 1600 Ron (sunt incluse toate costurile de desfășurare a cursului, inclusiv taxa de examen și certificatele de calificare).

 

Înscrierile se fac zilnic (de luni până vineri) între orele 9.00-16.00, la sediul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iaşi, strada Sărărie, nr. 134.

 

Telefon: 

0232210085

0737 942 499 Loredana Dămoc

Citit 406 ori Ultima modificare Marți, 06 Iunie 2023 14:00