Asociația Națională a Infirmierelor - Grija care contează!

30 Aprilie 2015

În România se înființează prima asociație profesională a infirmierelor în cadrul proiectului  „Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate” POSDRU/144/6.3/S/127320.

Proiectul este implementat de către Asociaţia Caritas Alba Iulia – Asistenţă medicală şi socială în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași şi Asociația Four Change , fiind cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni”.

Constituind unul din obiectivele proiectului „Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate”, Asociația Națională a Infirmierelor are ca scop reprezentarea drepturilor legale ale infirmierelor și de asemenea, monitorizarea aplicării politicilor din domeniu. Mai mult, se dorește ca percepția asupra acestei categorii profesionale să ajungă la un nivel superior de valorizare.

Asociația își propune să consolideze principiul egalității de șanse și să apere drepturile femeilor angajate ca infirmiere, facilitând totodată accesul egal pentru toți la piața muncii. Asociația va avea un for reprezentativ, membrii fondatori fiind selectați din rândul femeilor participante la cursul de calificare din cadrul proiectului.

Credem cu tărie în servicii medicale și sociale de calitate, iar mai presus de toate, investind în programe temeinice de calificare profesională, credem în oamenii care activează în aceste domenii.

Ianău Adina-Denora

Citit 2051 ori Ultima modificare Marți, 19 Mai 2015 14:55