COMUNICAT DE PRESĂ UN MILION DE STELE

13 Noiembrie 2019

 

 

Duminică, 17 noiembrie 2019, începând cu ora 19.00 după Sfânta Liturghie de la ora 18.00, va avea loc acțiunea „Un milion de stele” organizată de Centrul Diecezan Caritas Iași la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași.

Un milion de stele este o inițiativă Caritas ce se desfășoară în mai multe țări europene în fiecare an înainte de Crăciun. În timpul evenimentului, se aprind candele în spații publice, piațete, fiecare lumânare reprezentând un simbol de solidaritate pentru o persoană aflată în nevoie.

Anul acesta, ziua pe care am ales-o pentru organizarea evenimentului coincide cu Ziua Mondială a Săracilor. Această decizie nu a fost întâmplătoare, fiind  două evenimente cu impact deosebit asupra comunității: sensibilizare și ajutorarea celor care trăiesc în sărăcie, a celor marginalizați social, singuri sau bolnavi recunoscând valoarea fiecărei persoane dincolo de condiția lor socială. În timpul evenimentului, în mod simbolic, se vor aprinde lumânări în forma siglei Caritas. Gestul aprinderii unei lumânări înseamnă totodată aprinderea unei speranțe pentru o viață mai bună.

În cadrul acestui eveniment de suflet, va fi organizat un stand cu obiecte specifice Crăciunului realizate manual de beneficiarii, voluntarii și personalul de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” din Iași și Centrul de Resurse pentru Familii. După fiecare liturghie de duminică 17 noiembrie,  așteptăm toți credincioșii la standul cu obiecte expuse la intrarea în Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași să se alăture misiunii noastre social-caritative. Fiecare donație va aduce zâmbete copiilor care visează la o copilărie mai bună, familiilor aflate în dificultate sau vârstnicilor singuri afectați de fenomenul sărăciei și al marginalizării sociale.

De asemenea, vom avea parte și de un recital de muzică emoționant: copiii de la Don Bosco, Andreea Miler și Bianca Dogariu.

Campania de solidaritate față de cei aflați în nevoie se organizează și în alte 11 localități din regiunea Moldovei, iar fondurile strânse vor fi direcționate către vârstnicii care beneficiază de servicii sociale și socio-medicale în cadrul Centrelor de Îngrijire la Domiciliu.

 

Cu prilejul celor două evenimente de sensibilizare a comunității, propunem acțiuni concrete de ajutorare a beneficiarilor noștri. Prin urmare, pe pagina de facebook a Centrului Diecezan Caritas Iași am lansat o campanie prin care dorim ajutorarea a câte două cazuri din cadrul următoarelor programe Caritas: Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri Don Bosco”, Centrul de Resurse pentru Familii și Centrul de Îngrijire la Domiciliu. Campania se va desfășura până de Crăciun.

 

 

Vă așteptăm să aprindem o stea pentru comunitatea noastră de Ziua Mondială a Săracilor!

 

Citit 800 ori