DE PAȘTE ALĂTURI DE CEI NEVOIAȘI

10 Aprilie 2020

 

 

 Isus a înviat și ne cere să ne regăsim viața, să recunoaștem harul din fiecare”, prin  ospitalitate, solidaritate, fraternitate”, a precizat Papa Francisc în rugăciunea adresată omenirii în contextual pandemiei de coronavirus.

Campania De Paște alături de cei nevoiași, continuare a campaniei Să mergem împreună și să-I ajutăm să trăiască, inițiată de Episcopia Romano-Catolică Iași, a avut ca scop sprijinirea beneficiarilor Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași și a persoanelor în nevoie din comunitățile unde ne desfășurăm activitatea, oameni profund afectați de fenomenul coronavirus. Campania a adus bucurie și a ajutat la îmbunătățirea nivelului de trai celor pe care îi slujim, cu atât mai mult cu cât sărbătorile pascale și situația de criză ne îndeamnă spre ajutorare și sprijin. Suntem chemaţi, poate mai mult ca oricând, să ne arătăm solidaritatea şi iubirea noastră creştină.

Preoții și membrii comunității din dieceza de Iași care au aderat la această inițiativă și au răspuns cu mărinimie la această campanie, reușind să unească rugăciunea cu fapta bună, manifestată prin acțiuni sociale concrete, alături de a alți donatori din țară și din străinătate, ne-au venit în ajutor și astfel am putut sprijini beneficiarii noștri: copii ai centrelor Don Bosco alături de familiile lor, familiile beneficiare ale Centrului de Resurse pentru Familii, vârstnicii din cadrul Centrelor de Îngrijire la Domiciliu și beneficiarele Centrului de Plasament Sfântul Iosif.

Aceștia au fost vizitați la domiciliu și au primit pachete cu: alimente nepersisabile (făină, zahăr, ulei, orez, paste, margarină, cozonaci, pască, dulciuri), produse de igienă și curățenie, îmbrăcăminte, pamperși. În total au beneficiat de ajutor peste 800 de persoane.

Campania de Paște a adus multe bucurii, multe speranțe și multe suflete au fost încălzite cu darurile primite de la cei cu suflet mare. Mulțumim cu plecăciune părinților parohi și tuturor persoanelor fizice și instituțiilor pentru donații, pentru că se roagă şi muncesc cu dăruire pentru alţii, și întregii echipe Caritas care este alături necondiționat de cei aflați în nevoie.

 

Mulțumim pentru toate emoțiile trăite în această perioadă, împreună am reușit să aducem bucurie, lumină în casele oamenilor care trăiesc aceste vremuri grele, dar cel mai emoționant a fost să vedem cât de tare s-au bucurat să ne vadă. Am reușit să oferim atmosferă de sărbătoare acolo unde nu se simțea.

 

În aceaste vremuri de încercare și distanțare socială, îndemnăm în continuare comunitatea la o implicare concretă în viața și nevoile semenilor. Acesta este rodul firesc al iubirii și solidarității față de cei ce suferă deja consecințele dureroase ale acestei situații de criză.

Donațiile se pot face în contul asociației noastre: RO36 BRDE 240SV0 811 911 2400, deschis la BRD sucursala Iași, cu mențiunea: sprijin beneficiari.

Vom continua activitățile și vom răspunde și la alte inițiative și solicitări de cazuri din dieceză care au nevoie de sprijin urgent.

 

O Sărbătoare a Paștelui binecuvântată și bogată în haruri!

 

 

 

 

 

 

Citit 1487 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Aprilie 2020 09:33
« Decembrie 2022 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31