Invitație la webinar

14 Septembrie 2020

În calitate de asistent social, psiholog sau educator v-aţi întrebat vreodată cum să-i învăţați pe copii să învețe? Cum să-i încurajaţi să se străduiască mai mult? Poate fi învățarea o mare aventură și nu un proces static? Răspunsul este DA!

SOLE (Self Organized Learning Environment = Mediu de învăţare autoorganizat) este un instrument fascinant pentru organizarea procesului de învățare cu un nivel ridicat de implicare și asumare din partea copiilor.

În acest format copiii dezvoltă competenţe şi abilităţi cognitive, interpersonale și sociale precum:

·         Reziliența

·         Gândirea critică

·         Auto-eficacitatea

·         Învăţarea continuă

·         Creativitatea

·         Colaborarea & comunicarea

·         Inteligența emoțională

·         Încrederea în sine

Oricine poate organiza o sesiune SOLE - stârnind curiozitatea copiilor, provocându-i să exploreze o MARE ÎNTREBARE, folosind internetul și capacitatea acestora de a lucra în echipă.

Caritas Iași invită asistenţii sociali, psihologii, educatorii şi toţi cei care organizează activităţi cu şi pentru copii la un eveniment de prezentare a metodei inovative de lucru cu copiii şi tinerii – SOLE. Pentru prezentarea şi punerea în practică a acestei metode iniţiatorul ei, Sugata Mitra, a obţinut premiul TED în 2013.

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași este un ONG care acționează în mediul social de 30 de ani. În cadrul organizației se implementează numeroase proiecte care susțin cauze sociale, printre acestea este și Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco", Iași, un serviciu social care promovează drepturile copiilor, educația non-formală și diminuarea riscului de abandon școlar.

Centrul ,,Don Bosco", Iași implementează din 2017 Programul DARE (Dream Achieve Realize Expres), susținut de Caritas Viena, Austria alături de alţi parteneri din România, Moldova și Ucraina. Viziunea noastră este de a sprijini copiii să crească și să devină adulți fericiți și responsabili, capabili să-și realizeze la maxim potențialul lor în viață, prin următoarele metode inovative:

• SOLE - presupune crearea unor spaţii în care copiii se auto-organizează şi în jurul unei ,,Mari Întrebări” învăţarea are loc.
  • Parlamentul Copiilor – crearea unui spaţiu în care copiilor li se oferă posibilitatea de a contribui la ,,modelarea” propriei comunităţi prin diverse proiecte.
  • Mindfulness – crearea unui spaţiu şi a unei atmosfere în care copii se simt în siguranţă să-şi exploreze emoţiile şi sentimentele, simţurile şi simţămintele ,,aici şi acum”.
  • Parentingcrearea unui spaţiu în care părinţii copiilor sunt ascultaţi cu atenţie, înţeleşi fără a fi judecaţi şi îndrumaţi către soluţii dezvoltându-și abilități parentale pentru a oferi o educație corectă copiilor.

Vă invităm alături de noi să:

• înscriem organizaţiile pe care le reprezentaţi pe harta instituțiilor care implementează această metodă la nivel internațional;
  • îmbunătățim rezultatele școlare ale copiilor;
  • contribuim la reintegrare socială;
  • dezvoltăm competenţe şi abilităţi cognitive, interpersonale și sociale copiilor noștri.

Participând la acest webinar veți descoperi răspunsurile la următoarele întrebări:

• Ce este SOLE?
  • De ce să creăm un SOLE?
  • Care este spiritul SOLE?
  • Cum poate fi creat și gestinat un SOLE?
  • Care sunt caracteristicile unei ,,Mari Întrebări”?
  • Cum puteți face față provocărilor din cadrul unei sesiuni SOLE?

Menţionăm că persoanele interesate să aplice metoda SOLE, după webinar, vor beneficia de îndrumare pe tot parcursul procesului şi pot deveni noi parteneri în cadrul programului, având oportunitatea să implementeze şi alte componente din DARE. Acestea vor putea beneficia de schimburi de experiență cu alți parteneri din România și din celelalte țări membre.

Webinar-ul este gratuit şi va fi organizat în format online, pe platforma ZOOM, în data de 25.09.2020, ora 10:00. În urma participării la webinar se vor elibera certificate de participare.

CUM APLICAȚi ?

1Vă puteți înscrie în formularul următor: https://docs.google.com/forms/d/1ME07xiPsnhrRWitgZ8uxlc_ahfZbIJzy60Uvfd6lsjE/edit
2 Vă veți verifica adresa de email unde vom trimite link-ul webinar-ului cu câteva minunte înainte de eveniment;
3
Însemnați-vă în calendar Webinar-ul, luați-vă o agendă de notițe și #hailawebinar!

Data limită de înscriere: 22.09.2020

Persoana de contact:

Ferenț Margareta- Coordonator local al programului DARE
0736247587

Mai multe informații veți afla în cadrul Webinar-ului!

Vă mulțumim!

Citit 45 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2020 14:45