De Ziua Vârstnicului alături de bunicii Caritas

01 Noiembrie 2020

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iaşi, prin programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu Iași a organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice o acțiune care ne-a făcut să ne îndreptăm atenția și iubirea către beneficiarii programului: bunicii singuri, încercați de greutățile vieții.

În dorinţa de a fi semne vizibile ale iubirii lui Dumnezeu pentru toţi aceia care sunt bolnavi, vârstnici şi trăiesc singurătatea, am mers în casele lor pentru a le fi aproape cu prilejul acestei sărbători dedicate lor și pentru a le demonstra că suntem în permanență alături de ei, oferindu-le flori, fructe și bucurii dulci”. Mulțumirea vârstnicilor nu izvorăşte doar din faptul că beneficiază de serviciile de îngrijire la domiciliu concretizate în servicii sociale și socio-medicale, ci mai mult din faptul că sunt vizitați, ascultați, acompaniați, ceea ce înseamnă enorm de mult.

Bătrânii au vise împletite cu amintiri, cu imaginile atâtor lucruri trăite, marcate de experiență și de ani. Bunicii au acele elemente esențiale de care avem nevoie toți; la ei găsim dragoste, bunătate, răbdare, umor, liniște, dar și adevărate lecții de viață.

Ne bucurăm că am reușit să aducem un strop de fericire pe chipurile bunicilor, care au mare nevoie de prezența noastră în viața lor.

Dorim să mulţumim tuturor celor care au depus eforturi mari pentru ca persoanele vârstnice asistate să simtă iubirea aproapelui. Cu ajutorul dumneavostră, putem fi alături de ei și pe viitor, oferindu-le speranță pentru un trai mai bun, căldură în suflete, voie bună și mai multe momente de bucurie.

Această acțiune de responsabilitate socială a avut loc prin Proiectul Integrare activă prin educație și implicare socială!”, finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile, în conformitate cu prevederile Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Citit 164 ori

« Ianuarie 2021 »