Anunț oportunitate preluare Plan de Afaceri În cadrul proiectului “AMIC - Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate”, cod proiect 115048

09 Noiembrie 2020

09 noiembrie 2020

Asociația Centru Diecezan Caritas Iași în parteneriat cu Primăria Preutești a finanțat 14 afaceri în cadrul proiectului “AMIC - Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate”, cod proiect 115048. Fiecare firmă selectată în urma derularii concursurilor de planuri de afaceri a primit o subvenție nerambursabilă în valoare de maxim 113.620 lei.

În prezent, există posibilitatea preluării uneia dintre afacerile finațate în comuna Preutești cu respectarea următoarelor condiții:

• Domeniu de activitate: cod CAEN 1629 - înființarea unei secții de producție a pelețil
  • Buget aprobat: 113.620 lei
  • Achiziționare listă de echipamente conform plan de afaceri: Mini linie peleți 20KW, 300kg/ora, Amestecător, mașină de peletat, Sistem răcire peleți, Colector praf,  Tocător de furaje , Mașină de lipit (Sigilat termic) Pungi plastic 60Cm, Masă cu Pedală;
  • Angajarea a minimum 2 persoane în cadrul afacerii finanțate prin schema de minimis;
  • Asigurarea funcționării întreprinderii sprijinite prin schema de minimis, pe o perioadă de minimum 12 luni pe perioada implementării proiectului aferent contractului de finanțare. Perioada efectivă de implementare după preluarea afacerii este: 01 decembrie 2020 – 12 august 2021
  • Asigurarea perioadei de sustenabilitate de minimum 6 luni, în care beneficiarul să asigure continuarea funcționării afacerii, inclusiv cu obligația menținerii locurilor de muncă;
  • Respectarea obiectivelor asumate prin planul de afaceri aprobat în cadrul proiectului.

Condiții înscriere:

-       Persoane cu domiciliul în Zonele Marginalizate din comuna Preutești, județul Suceava, validate conform cercetării:

-       Zona 1 - Bahna Arin

-       Zona 2 - Basarabi

-       Zona 3 - Arghira  - Podiș

-       Zona 4 - Preutești

-       Vârsta minimă 18 ani;

-       Persoană care a finalizat un curs de formare în cadrul proiectului / urmează un curs de calificare / își ia angajamentul că va urma un curs de calificare în cadrul proiectului.

Documente necesare și perioadă înscriere:

-       Perioada pentru înscrieri: 10 – 18 noiembrie  2020;

-       Persoane de contact pentru informații suplimentare: Păvălucă Iulian - Coordonator măsuri de ocupare, Humeniuc Ana Elena - Responsabil măsuri de ocupare P1;

-       Dosarul de înscriere se va depune la sediul Primăriei Preutești și va conține:

• o scrisoare de intenție (participanții vor descrie motivația pentru dezvoltarea unei afaceri în domeniu, cod CAEN -  1629,  înființarea unei secții de producție a peleților, și experiența anterioară;
  • Completați ”Chestionarul Antreprenorului producție peleți„ accesând link-ul: https://rb.gy/wke1og

În urma evaluării documentației depuse va fi organizat un interviu în data de 19 noiembrie 2020 la sediul Primăriei Preutești.

Manager de proiect

Maftei Păvălucă Anca Diana