UN MILION DE STELE -acțiune de solidaritate-

20 Noiembrie 2020

 

 

Acțiunea Un milion de stele este o inițiativă Caritas ce se desfășoară în mai multe țări europene în fiecare an înainte de Crăciun. În cadrul evenimentului, se aprind candele în spații publice, piațete, biserici, fiecare lumânare reprezentând un simbol de solidaritate pentru o persoană aflată în nevoie și totodată aprinderea unei speranţe pentru o viaţă mai bună.

 Anual, în luna noiembrie marcăm două evenimente speciale: Un milion de stele și Ziua Mondială a Săracilor, acțiuni ce au un impact deosebit asupra comunității - sensibilizare și ajutorarea celor care trăiesc în sărăcie, a celor marginalizați social, singuri sau bolnavi recunoscând valoarea fiecărei persoane dincolo de condiția socială.

 Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc pentru a IV-a Zi Mondială a Săracilor celebrată pe 15 noiembrie 2020 a fost: „Întinde-ți mâna către cel sărac” (cf. Sir 7,32).

 Ideea și spiritul acestei inițiative îi aparține Papei Francisc care ne încurajează cu aceste cuvinte: „Să cerem harul de a nu închide ochii în fața lui Dumnezeu care ne privește și în fața aproapelui care ne interpelează…mai ales spre fratele uitat și exclus, spre «Lazăr» care zace în fața ușii noastre”. Este un mod demn de pregătire pentru celebrarea solemnității lui Cristos, care se identifică cu cei mici, cu cei săraci și care ne va judeca după faptele noastre de milostivire.

 Anul acesta este unul aparte din cauza pandemiei care și-a pus amprenta asupra întregii lumi. În condițiile actuale, dorim să marcăm acțiunea Un milion de stele prin participarea angajaților și reprezentanților asociației noastre la o Sfântă Liturghie în ziua de vineri, 20 noiembrie 2020, începând cu ora 18.00 la Catedrala Romano-Catolică Sfânta Fecioară Maria, Regină din Iași. 

 Chiar dacă nu avem posibilitatea să realizăm un eveniment special, avem încrederea că participarea la Sfânta Liturghie urmată de simbolul lumânărilor aprinse pe care le vom depune la picioarele altarului, ca semn al credinței și al speranței ce ne unesc în misiunea pe care o avem, devin darul cel mai frumos și profund pe care îl putem face în aceste timpuri de grea încercare.

 Participând la acest moment de rugăciune, ne unim în gând și simțire cu toți angajații și credincioșii din celelalte centre din dieceză care, la aceeași oră vor participa la Sfânta Liturghie.

 De asemenea, vă invităm să aprindeți fiecare și de acasă câte o lumânare și să trimiteți un gând bun către toți cei aflați în suferință pentru a trece cu bine peste toate încercările.

 Cu acest prilej, inițiem și un îndemn de solidaritate pentru susținerea activității  din cadrul centrelor de zi Don Bosco (din Iași și Buruienești, jud. Neamț) și pentru pentru buna funcționare a celor 9 Centre de Îngrijire la Domiciliu din Iași, Bacău, Neamț, Suceava și Vaslui.

 Cu prilejul acțiunii Un milion de Stele, aveți posibilitatea de a fi sprijin pentru acești copii cu vise mari sau pentru bunicii încercați de greutățile vieții, prin intermediul unei donații în contul asociației noastre: RO36BRDE240SV08119112400, cu specificarea Un milion de stele.

 Dorim să mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a însoțit și ne-a ajutat pentru a putea oferi mângâiere celor sărmani în cei 30 de ani de activitate a Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași. Recunoștința noastră se îndreaptă și către dumneavoastră, dragi membri ai comunității, pentru slujirea adusă celor aflați în suferință.

 

Vă așteptăm să aprindem Un milion de stele" pentru cei nevoiași.

 

 

 

Citit 628 ori Ultima modificare Vineri, 20 Noiembrie 2020 09:42