UN MILION DE STELE

24 Noiembrie 2020

Vineri, 20 noiembrie 2020, începând cu ora 18.00 a avut loc acțiunea de solidaritate  Un Milion de Stele

Un milion de stele este o acțiune de solidaritate care an de an ne oferă ocazia să fim aproape de cei aflați în nevoie, prin aprinderea unei candele în mod simbolic în spații publice, piațete, biserici. Lumina candelelor este asociată cu iubirea față de aproape și totodată cu aprinderea unei speranţe pentru o viaţă mai bună.

Acțiunea Un milion de stele a fost marcată altfel anul acesta, prin participarea angajaților și reprezentanților asociației noastre la Sfânta Liturghie, vineri, 20 noiembrie 2020, la aceeași oră, atât la Iași cât și în celelalte comunități din dieceză.

Chiar dacă nu am avut posibilitatea de a realiza un eveniment special, participarea la Sfânta Liturghie și aprinderea lumânărilor depuse la picioarele altarului, ca semn al jertfei, al credinței, al speranței, au devenit darul cel mai frumos și profund pe care l-am putut face în aceste vremuri de grea încercare. Cei care nu au putut fi alături de noi, au aprins de acasă câte o lumânare și au transmis un gând bun către toți cei aflați în suferință pentru a trece cu bine peste toate încercările.

Cu acest prilej, am inițiat un îndemn de solidaritate pentru susținerea activității din cadrul centrelor Don Bosco (din Iași și Buruienești, jud. Neamț) și pentru pentru buna funcționare a celor 9 Centre de Îngrijire la Domiciliu din Iași, Bacău, Neamț, Suceava și Vaslui. Astfel, aveți posibilitatea în continuare de a fi sprijin pentru acești copii cu vise mari sau pentru bunicii încercați de greutățile vieții, prin intermediul unei donații în contul asociației noastre: RO36BRDE240SV08119112400, cu specificarea Un milion de stele.

Cu prilejul acestei acțiuni, am fost invitați să fim purtători de lumină, să aprindem în sufletul și în viața noastră lumina carității, a solidarității față de cei aflați în suferință.

Mulțumim tuturor credincioșilor, voluntarilor, angajaților și reprezentanților Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, Episcopiei Romano-Catolice Iași, parohiilor din dieceză, pentru că s-au alăturat acestui îndemn nobil, aprinzând Un milion de stele” pentru cei nevoiași.

Citit 286 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2020 10:05

« Aprilie 2021 »