Ziua Don Bosco 2021

01 Februarie 2021

Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco” din Iași a sărbătorit Ziua Don Bosco, sărbătoare în cadrul căreia au avut loc mai multe evenimente: împlinirea a 21 de ani de la înființarea Centrului, sărbătorirea Sfântului al cărui nume îl poartă (Sf. Ioan Bosco), sfințirea Centrului și a copiilor, aniversarea a patru copii. O zi cu multe zâmbete, distracție, competitivitate, dar și emoții, învățături, descoperiri... Am urcat cu toții: copii, angajați, voluntari în Caruselul lui Don Bosco și am început distracția, învârtind roata care ne-a pregătit numeroase surprize. Fiecare participant la sărbătoare a avut rolul său bine stabilit: prezentator, asistente, concurenți, echipa media, etc. Concursul ,,Caruselul lui Don Bosco” s-a derulat astfel: copiii au fost împărțiți în două echipe alegându-și singuri denumirea grupului (Echipa Merelor versus echipa Minionilor - grupa mare; echipa Pizza Salami versus echipa Verzuii - grupa mică), urmând ca apoi să înceapă rundele concursului din diferite domenii și cu întrebări referitoare la viața Sf. Ioan Bosco (origini, copilărie, dincolo de meserie, vocație, citat celebru). În cele cinci runde, copiii au avut atribuția de a descoperi cuvântul sau propoziția prin numirea de consoane, vocalele fiind cumpărate cu puncte. Caruselul nostru, încărcat cu puncte de la 10 la 1000, cu surprize, provocări, mimă de grup, stai o tură..., reguli care au fost explicate de la începutul jocului. Un concurs care a stârnit copiilor curiozitatea, competitivitatea, dar care le-a oferit și multă, multă distracție. Desigur, la finalul concursului, fiecare echipă s-a dovedit a fi câștigătoare prin acumularea de punctaje satisfăcătoare, iar copiii au plecat încărcați cu daruri și cu inima până la cer, tresăltând de bucurie.

De asemenea, a avut loc și sfințirea Centrului ,,Don Bosco” și a copiilor de către Directorul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, pr. Iosif Iacob, care ne-a oferit binecuvântarea lui Dumnezeu ca să primim în acest an harurile necesare pe care le-am cerut prin rugăciunea comună. De asemenea, am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru și pe pr. vicar general Egidiu Condac care a binecuvântat copiii din grupa mare și alături de care ne-am rugat în partea a doua a zilei.

La centrul ,,Don Bosco din Buruienești ,,sufletul îți zâmbește” de 11 ani. Această afirmație poate fi confirmată de majoritatea dintre cei peste 200 de copii care ne-au trecut pragul în tot acest timp și pe care am avut bucuria să îi purtăm prin experiențe de neuitat.

În zi de sărbătoare, îi mulțumim Sf. Ioan Bosco pentru numele ce cu bucurie și împlinire îl purtăm, pentru oamenii buni pe care ni-i aduce aproape și îl rugăm să ne călăuzească spre a ne continua activitatea în spiritul bunătății, cu armonie și chipuri fericite de copii!

Cei 11 ani de activitate s-au celebrat cum se cuvine: prin activități ludice-educative și distractive pentru copii, jocuri, cadouri și nu în ultimul rând, prin prezența unor invitați speciali care au animat întreaga atmosferă: magianul și trupa de clovni.

Scopul acestor activități a fost cunoașterea vieții lui Don Bosco care ne-a lăsat ca moștenire educația prin iubire și credință în Dumnezeu. Ne-a învățat să practicăm caritatea, să fim un sprijin pentru cei care au nevoie, să facem binele cunoscut în lumea întreagă. Vrem să urmăm exemplul lui Don Bosco care spunea că trebuie să arătăm copiilor că sunt iubiți și ne dorim să facem acest lucru prin toate activitățile desfășurate în cadrul celor două centre. Sfântul Ioan Bosco, îndrumătorul și modelul nostru, ne umple inima de speranță, de încredere, de mare entuziasm pentru a putea fi călăuze bune copiilor și de a le oferi o viață cât mai frumoasă. Dorim să avem ,,zile pline de iubire și de confidență creștină între copii și personal, zile în care să fie prezent spiritul răbdării, al împăcării unii cu alții în numele lui Isus, zile cu inimi deschise cu simplitate și candoare, zile ale carității și adevăratei bucurii pentru toți...”, după cum ne-a spus Don Bosco.

Tot în această zi specială am sărbătorit și aniversații lunilor decembrie și ianuarie din cadrul Centrului ,,Don Bosco” Iași, iar patru copii au avut bucuria de a marca într-un mod cu adevărat unic ziua lor de naștere.

De la cele două petreceri nu a lipsit pizza, mâncarea preferată a copiilor, nici torturile aniversare pentru cei 21 de ani de la înființarea Centrului ,,Don Bosco” Iași și pentru cei 11 de ani de la înființarea Centrului ,,Don Bosco” Buruienești.

Voluntarii prin disponibilitatea lor au participat și ei la sărbătoarea noastră și care le suntem recunoscători pentru dăruirea de care au dat dovadă prin implicare.

În această zi am inaugurat și imnul Centrului ,,Don Bosco” Iași care va fi un cântec fredonat cu mare drag de copii.

Imnul Centrului ,,Don Bosco”

1.       Suntem copii cu chef de viață

Cu visuri mari, plini de speranță

Avem un prieten de nădejde

În viață ne călăuzește.

Ref. El este Don Bosco, preot, educator.

Cu dragoste ne învață să fim de ajutor

Prieten, maestru, cu-n har nemaivăzut

Binele în lume îl face cunoscut.

2.       Copii activi, prin caritate

Suntem ghidați cu simplitate

Prin joc noi multe explorăm

Mereu exemplul i-l urmăm.

3.       Noi spunem nu pentru greșeală

Dar cu respect pentru persoană

Să fim buni, blânzi așa a zis,

Ne-așteaptă sus în Paradis.

Mulțumim Domnului pentru modelul de viață al Sf. Ioan Bosco pe care îl rugăm să ne asculte rugăciunile și să ne ajute în tot ceea ce facem spre binele copiilor. Ne simțim binecuvântați că putem duce misiunea ,,Părintelui și învățătorului tineretului Don Bosco mai departe. Mulțumim întregii echipe a centrelor Don Bosco, atât din Iași cât și din Buruienești, voluntarilor și tuturor celor care sprijină misiunea noastră.

Citit 553 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2021 13:05

« Aprilie 2021 »