COLECTA DIN A DOUA DUMINICĂ A POSTULUI MARE

05 Martie 2021

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași aduce mulțumiri deosebite tuturor celor care s-au alăturat misiunii noastre, participând la colecta din duminica a doua a Postului Mare.

În numele beneficiarilor Asociației Centrul Diecezan Caritas Iaşi, mulţumim părinților parohi și tuturor credincioșilor pentru sprijinul oferit. Așa cum noi mângâiem cu vorbe calde tristețea singurătății lor, așa să permitem și noi să ne fie mângâiat sufletul de recunoștința celuilalt.

Recunoştinţa noastră se îndreaptă către toate persoanele care au răspuns invitaţiei Asociației Centrul Diecezan Caritas Iaşi de a veni în întâmpinarea celor aflaţi în suferinţă. Colecta din a doua duminică a Postului Mare din ziua de 28 februarie 2021 a fost destinată Programului „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”, din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iaşi şi a reprezentat participarea credincioşilor pentru susţinerea activităţii celor 10 centre zonale de îngrijire la domiciliu, care îşi desfăşoară activitatea în Dieceza de Iaşi.

Vă mulțumim pentru modul în care ne sprijiniți în misiunea de a crea o lume mai bună și mai dreaptă, răspunzând astfel inițiativei Sfântului Părinte Papa Francis de a citi și a trăi misterul pascal și în termeni de atenție, dăruire și caritate: A trăi un Post de caritate înseamnă a te îngriji de cel aflat în condiții de suferință, abandon sau angoasă din cauza pandemiei de Covid-19. În contextul marii nesiguranțe a zilei de mâine, amintindu-ne de cuvântul adresat de Dumnezeu slujitorului său Nu te teme, pentru că eu te-am răscumpărat” (Isaia 43,1), să oferim prin caritatea noastră un cuvânt de încredere și să-l facem pe celălalt să simtă că Dumnezeu îl iubește ca pe un fiu. (Fratelli tutti, 187). Caritatea este elanul inimii care ne face să ieșim din ale noastre și care generează o legătură de împărtășire și comuniune. Pornind de la iubirea socială, este posibil a progresa către o civilizație a iubirii și a carității, daruri care dau sens vieții noastre. (Din mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc pentru Postul Mare 2021)

Director general,

Pr. Iosif Iacob

 

Citit 517 ori
« Decembrie 2022 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31