CURS GRATUIT DE FORMARE PROFESIONALĂ PENTRU CALIFICAREA ÎNGRIJITOARE BĂTRÂNI LA DOMICILIU

22 Iunie 2021

ASOCIATIA CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAȘI în calitate de furnizor de formare profesională și solicitant al proiectului POCU/436/4/4/126331 ”Servicii integrate pentru bunicii din Berezeni” oferă posibilitatea de a vă înscrie ca participant la cursul de formare profesională pentru calificarea îngrijitoare bătrâni la domiciliu. Cursul este conceput pentru a oferi o fundamentare în domeniul serviciilor de asistență socială destinată persoanelor vârstnice din sistemul public și privat. Formatorii îşi propun să ofere şi să asigure un bagaj de cunoştinţe declarative şi procedurale, care să asigure participanţilor o activitate eficientă în domeniul de activitate.

Discipline din programa cursului:

·         Acordarea îngrijirilor igienice pentru persoana asistată

·         Acordarea primului ajutor persoanei asistate

·         Asigurarea confortului bătrânului asistat

·         Mobilizarea și transportul bătrânului asistat și persoanelor asistate imobilizate

·         Supravegherea stării de sănătate a persoanei asistate

Grup țintă

25 de specialiștii ce lucrează în structuri/servicii de asistență socială destinată persoanelor vârstnice din sistemul public și privat  care:

ü  Îndeplinesc condițiile de eligibilitate ca membru grup țintă pentru formare profesională în cadrul proiectului:

Ø  vor fi selectați din zona de implementare a activităților proiectului POCU/436/4/4/126331  ”Servicii integrate pentru bunicii din Berezeni”  Nivelul minim de școlarizare necesar– învățământ minim obligatoriu prin lege la data absolvirii ( 8 sau 10 clase);

ü  Nu au mai participat la un curs de calificare profesională de „Îngrijitoare bătrâni la domiciliu”, COD N.C./COR: 5133.1.2 ;

ü  Se vor implica activ ca voluntari în activitățile specifice proiectului dedicate persoanelor vârstnice asistate.

Durata cursului este de aproximativ 3 (trei) luni, reprezentând 120 ore de pregătire teoretică şi 240 ore de pregătire practică și se va derula în perioada iulie-octombrie 2021. Practica se va derula în unități de specialitate.

Fiecare beneficiar va fi admis pe baza unei cereri de înscriere și pe baza analizei documentelor justificative privind apartenența la grupul țintă.

Pentru selecție/înscriere, fiecare beneficiar trebuie să întocmească un dosar care va conține  copii după următoarele documente:

• Formular de participant;
  • Adeverință salariat – care atestă faptul că lucrează în domeniul serviciilor sociale pentru persoane vârstnice (inclusiv asistenti personali care au în grijă persoane vârstnice – peste 65 de ani);
  • Copie  - Carte identitate;
  • Copie - Certificat de naștere;
  • Copie - Certificat de căsătorie ( dacă este cazul);
  • Copie - Diploma de studii care atestă ultimul nivelul de studii;
  • Copie - Hotărâre de divorț (acolo unde este cazul);
  •  Pe lânga aceste documente, beneficiarul trebuie să facă dovada că este  apt pentru a urma cursurile de calificarea desfășurate în cadrul proiectului printr-o adeverință medicală de la medicul de familie.

De asemenea, după evaluarea dosarelor fiecare beneficiar va completa următoarele documente:

·         acord de participare la curs;

• declaratie pe propria răspundere pentru prelucrarea datelor cu caracter personal;

·       contractul de formare profesională  în 2  exemplare;

• anexa la contractul de formare  2 exemplare;
  • declaratie de angajament – conform careia persoana care urmeaza cursul de Igrijitoare batrani la domiciliu se va implica in activitatile cu beneficiarii varstnici derulate in cadrul proiectului

Toate aceste documente vor fi incluse la dosarul beneficiarului.

Persoană de contact: Mihalache Stefan – coordonator activitati partner (0769 983 067)

Data limita de inscriere – 2 iulie 2021

Citit 828 ori Ultima modificare Marți, 22 Iunie 2021 14:25