Prietenia este un dar!

În fiecare an, pe 30 iulie se sărbătorește Ziua Prieteniei. Celebrarea acestei zile are ca și scop recunoașterea relevanței și importanței prieteniei, un sentiment valoros în viața oamenilor din întreaga lume.

Vineri, 30 iulie, începând cu ora 14:00, Centrul de Resurse pentru Familii, program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași a sărbătorit Ziua Internațională a Prieteniei. Astfel, s-a organizat un antrenant grup de suport cu beneficiarii adulți, pe tema „Prietenia este un dar!”

Lumea se confruntă cu multe provocări, crize, sărăcie care subminează pacea, securitatea, dezvoltarea și armonia socială. Pentru a face față acestor crize și provocări, trebuie să le abordăm cauzele prin promovarea și apărarea unui spirit comun de solidaritate care ia multe forme. Cea mai simplă dintre ele este prietenia.

Prin prietenie, prin acumularea și dezvoltarea unor legături puternice de încredere putem contribui la schimbările fundamentale necesare pentru a obține o stabilitate de durată, pentru a țese o plasă de siguranță care să ne protejeze pe toți și să genereze pasiunea pentru o lume mai bună, unde toți sunt uniți pentru binele general.

Timp de două ore, am reușit împreună să aducem zâmbete, să comunicăm, să uităm pentru câteva clipe de probleme. Nimic nu este mai important pe lumea aceasta decât a avea alături prieteni care să te susțină. Centrul de Resurse pentru Familii este un loc unde se recunoaște importanța și relevanța prieteniei, un sentiment extrem de valoros în viața fiecăruia dintre noi.

Sărbătorită în compania persoanelor dragi, prietenia trăiește datorită sincerității și încrederii. Nu are graniță de spațiu sau de timp și cel mai improtant este să menținem mereu spiritul viu. Această zi a fost sărbătorită în cadrul Centrului de Resurse pentru Familii cu scopul de a trasnmite mesaje de prietenie între beneficiari dar și pentru a se construi punți de legătură între ei.

Claudia Ciocan – Asistent Social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii

Acest grup de suport a fost organizat prin Proiectul Integrare activă prin educație și implicare socială!, finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile, în conformitate cu prevederile Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Citit 282 ori Ultima modificare Marți, 10 August 2021 15:37