Imprimă această pagină

SPES MUNDI – SPERANȚA LUMII

13 Septembrie 2021

 

Duminică, 12 septembrie, la Biserica Romano-Catolică Sfinţii Apostoli Petru şi Paul din Onești, începând cu ora 19:00, a avut loc concertul caritabil

 SPES MUNDI – SPERANȚA LUMII

 Concertul caritabil Spes Mundi - Speranța lumii și-a propus să aducă în prim plan esența feminină și rolul primordial al acesteia, privită prin prisma trăirilor și exemplului Sfintei Fecioare. Candoarea, bunătatea, forța interioară, puterea de sacrificiu, înțelegerea, acceptarea și mai ales, iubirea necondiționată, sunt doar câteva din multele învățăminte de care ne amintește exemplul Mamei Maria. Fecioara Maria, Maica lui Isus și a noastră este întotdeauna alături de noi, cu blândețea ei de mamă și întotdeauna prezentă la căpătâiul tuturor celor aflați în durere și neputință.

 O altă latură pe care ne-am dorit să o evidențiem, este legată de caritate și de grija pentru cei aflați în suferință, pentru că cea mai frumoasă expresie a iubirii este grija pentru celălalt.

 Iată deci, cum umbrela creată de un act artistic poate căpăta dimensiuni sociale de impact, rezultând acest concert caritabil și de responsabilizare socială ce a avut drept scop strângerea de fonduri pentru vârstnicii aflați în nevoie. Ne-am îndreptat astfel atenția și iubirea către beneficiarii Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu, din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași: persoane încercate de greutățile vieții, ce suferă din cauza singurătății, a stării de sănătate, a situației materiale precare.

 Cu fondurile strânse (3941 lei), vom veni în sprijinul vârstnicilor din cadrul programului, ce beneficiază de servicii sociale și socio-medicale: asistență socială, îngrijire medicală specializată la domiciliu, sprijin în efectuarea activităților de zi cu zi.

 Adunați în jurul acestei idei nucleu, am avut parte de o echipă de artiști profesioniști ce au creat din lucrarea Stabat Mater a compozitorului Giovanni Battista Pergolesi, un concert cvasi sincretic ce a reușit să sensibilizeze prin cânt, cuvânt, gest, emoție: Soprana Luiza Torboli, Mezzosoprana Mihaela Blându, Pianista Edit Arva, Actrița Vasilica Bălăiță, Light Designerul Adrian Buliga.

 

Părintele Iosif Iacob, directorul general al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași ne-a adresat un cuvânt de suflet și mulțumire: în această seară, prin cânt și rugăciune, ne-am apropiat de Domnul, prin privirea Sfintei Fecioare Maria. Vă mulțumim pentru acest dar! Am fost cu acest prilej înălțați în suflet și prin acest act de preamărire, am recunoscut lucrarea lui Dumnezeu în viața noastră. Mulțumim tuturor!

 Ne-am simțit extrem de onorați la auzul cuvintelor rostite de părintele Cojocaru Gheorghe,paroh al Bisericii Romano-Catolice Sfinţii Apostoli Petru şi Paul din Onești: am fost copleșit și impresionat de măestria interpretării prin profunzimea inimii voastre. În ochii artiștilor am văzut iubirea pentru Dumnezeu, iubirea pentru oameni și dăruirea totală. Vă mai așteptăm la noi în comunitate.

 Ne-am bucurat de prezența unui număr impresionant de beneficiari ai Centrului de Îngrijire la Domiciliu din Pârgărești la concert. Dragi bunici, să vă simțiți mereu iubiți de cei care se îngrijesc de voi.Dorim să mulţumim comunității din Pârgărești și voluntarilor pentru implicarea deosebită și pentru că au depus eforturi mari ca persoanele vârstnice asistate să simtă iubirea aproapelui.

 Aducem mulțumiri deosebite artiștilor noștri care ne-au dăruit acest concert impresionant, Bisericii Romano-Catolice Sfinţii Apostoli Petru şi Paul din Onești, părintelui Cojocaru Gheorghe pentru găzduire și susținerea permanentă a cauzelor nobile,Bisericii Sfânta Tereza a Pruncului Isus din Onești, Sanctuarului Fericitul Ieremia Valahul din Onești, tuturor comunităților parohiale din regiune și autorităților publice locale din orașul Onești care a susținut activitatea Centrului de Îngrijire la Domiciliu Onești prezent în comunitate din 2004 până în 2015, echipei Centrului de Îngrijire la Domiciliu Pârgărești care de 11 ani aduce speranțe și alinare tuturor vârstnicilor în nevoie din comunitate, Consiliul Local Pârgărești, Congregației Fiicele Sfântului Francisc de Assisi,  Parohiei Sfânta Fecioară Maria, Regină din Pârgărești pentru sprijinul acordat cu prilejul acestui eveniment și pentru susținerea activității de îngrijire la domiciliu, și nu în ultimul rând tuturor participanților.Domnul să vă binecuvânteze!

 Acest act artistic a fost prezent și la Iași pe data de 22 august și va avea loc și în alte 3 comunități din dieceză: Suceava - 19 septembrie, Roman - 26 septembrie, Bacău - 3 octombrie.

 

 

 

 

 

Citit 204 ori Ultima modificare Marți, 14 Septembrie 2021 11:20