Spes Mundi - Speranța Lumii

21 Septembrie 2021

Duminică, 19 septembrie 2021, la Biserica Romano-Catolică "Sf. Ioan Nepomuk" din Suceava, începând cu ora 19:00 a avut loc concertul caritabil

Spes Mundi - Speranța Lumii

 

Concertul caritabil Spes Mundi - Speranța lumii și-a propus să aducă în prim plan esența feminină și rolul primordial al acesteia, privită prin prisma trăirilor și exemplului Sfintei Fecioare. Candoarea, bunătatea, forța interioară, puterea de sacrificiu, înțelegerea, acceptarea și mai ales, iubirea necondiționată, sunt doar câteva din multele învățăminte de care ne amintește exemplul Mamei Maria. Fecioara Maria, Maica lui Isus și a noastră este întotdeauna alături de noi, cu blândețea ei de mamă și întotdeauna prezentă la căpătâiul tuturor celor aflați în durere și neputință.

O altă latură pe care ne-am dorit să o evidențiem, este legată de caritate și de grija pentru cei aflați în suferință, pentru că cea mai frumoasă expresie a iubirii este grija pentru celălalt.

Iată deci, cum umbrela creată de un act artistic poate căpăta dimensiuni sociale de impact, rezultând acest concert caritabil și de responsabilizare socială ce a avut drept scop strângerea de fonduri pentru vârstnicii aflați în nevoie. Ne-am îndreptat astfel atenția și iubirea către beneficiarii Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu, din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași: persoane încercate de greutățile vieții, ce suferă din cauza singurătății, a stării de sănătate, a situației materiale precare.

Cu fondurile strânse (1907 lei), vom veni în sprijinul vârstnicilor din cadrul programului, ce beneficiază de servicii sociale și socio-medicale: asistență socială, îngrijire medicală specializată la domiciliu, sprijin în efectuarea activităților de zi cu zi.

Adunați în jurul acestei idei nucleu, am avut parte de o echipă de artiști profesioniști ce au creat din lucrarea Stabat Mater a compozitorului Giovanni Battista Pergolesi, un concert cvasi sincretic ce a reușit să sensibilizeze prin cânt, cuvânt, gest, emoție: Soprana Luiza Torboli, Mezzosoprana Mihaela Blându, Pianista Edit Arva, Actrița Vasilica Bălăiță, Light Designerul Adrian Buliga.

Părintele Iosif Iacob, directorul general al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași ne-a adresat un cuvânt de suflet și mulțumire: caritatea are multe chipuri; în această seară, jertfa Sfintei Liturghii a fost comunicată prin artă. Sperăm ca astfel de gesturi de dăruire să devină gesturi concrete în viața de zi cu zi, pentru că dăruim zilnic din bogăția pe care o primim. Prin prezența noastră, a tuturor la acest eveniment caritabil, am arătat că inimile ne sunt pline de Dumnezeu.

Ne-am simțit extrem de onorați la auzul cuvintelor rostite de părintele Antălucă Ciprian, paroh al Bisericii Romano-Catolice "Sf. Ioan Nepomuk" din Suceava: comunitatea din Suceava a fost mereu deschisă pentru acte de caritate și va fi în continuare. Felicitări tuturor pentru această inițiativă și Domnul să vă răsplăteasca. Vă mai așteptăm la noi în comunitate.

Ne-am bucurat de prezența beneficiarilor Centrului de Îngrijire la Domiciliu din Suceava la concert. Dragi bunici, să vă simțiți mereu iubiți de cei care se îngrijesc de voi. Dorim să mulţumim comunității din Suceava și voluntarilor pentru implicarea deosebită și pentru că au depus eforturi mari ca persoanele vârstnice asistate să simtă iubirea aproapelui.

Aducem mulțumiri deosebite artiștilor noștri care ne-au dăruit acest concert impresionant, Bisericii Romano-Catolice "Sf. Ioan Nepomuk" din Suceava pentru găzduire și susținerea cauzelor nobile, tuturor comunităților parohiale din regiune, Consiliului Local Suceava și Casei de Asigurări de Saănătate Suceava pentru susținerea activității Centrului de Îngrijire la Domiciliu Suceava, echipei Centrului de Îngrijire la Domiciliu Suecava care zi de zi aduce speranțe și alinare vârstnicilor în nevoie din comunitate, și nu în ultimul rând, tuturor participanților.

Ce poate fi mai frumos decât atunci când apelezi la persoane valoroase din comunitate, iar ei se alătură cauzei răspunzând cu promptitudine. Mulțumim sponsorului nostru Fly Music, în special domnului prof. Florin Fodor pentru că muzica a prins aripi datorită instrumentului pe care ni l-a pus la dispoziție.

Mulțumim de asemenea partenerilor media: Ziare Live.ro, Obiectiv de Suceava, Monitorul de Suceava, Suceava News Online, Bit News.

Ne bucurăm că v-ați alăturat scopului nostru, că ați simțiț bucuria de a fi alături de cei bătrâni, singuri, în suferinţă şi uitaţi; oameni simpli şi buni, care aşteaptă cu siguranţă un zâmbet, o mângâiere, un braţ pe care să se sprijine. Domnul să vă binecuvânteze!

Acest act artistic a fost prezent la Iași pe 22 august și la Onești pe 12 septembrie, la Roman va avea loc pe 26 septembrie și la Bacău pe 3 octombrie.

 

 

Citit 388 ori