SPES MUNDI – SPERANȚA LUMII

27 Septembrie 2021

Duminică, 26 septembrie, la Biserica Romano-Catolică "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman, începând cu ora 19:00, a avut loc a patra ediție a concertului caritabil

SPES MUNDI – SPERANȚA LUMII

Concertul caritabil Spes Mundi - Speranța lumii și-a propus să aducă în prim plan esența feminină și rolul primordial al acesteia, privită prin prisma trăirilor și exemplului Sfintei Fecioare. Candoarea, bunătatea, forța interioară, puterea de sacrificiu, înțelegerea, acceptarea și mai ales, iubirea necondiționată, sunt doar câteva din multele învățăminte de care ne amintește exemplul Mamei Maria. Fecioara Maria, Maica lui Isus și a noastră este întotdeauna alături de noi, cu blândețea ei de mamă și întotdeauna prezentă la căpătâiul tuturor celor aflați în durere și neputință.

O altă latură pe care ne-am dorit să o evidențiem, este legată de caritate și de grija pentru cei aflați în suferință, pentru că cea m

ai frumoasă expresie a iubirii este grija pentru celălalt.

Iată deci, cum umbrela creată de un act artistic poate căpăta dimensiuni sociale de impact, rezultând acest concert caritabil și de responsabilizare socială ce a avut drept scop strângerea de fonduri pentru vârstnicii aflați în nevoie. Ne-am îndreptat astfel atenția și iubirea către beneficiarii Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu, din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași: persoane încercate de greutățile vieții, ce suferă din cauza singurătății, a stării de sănătate, a situației materiale precare.

Cu fondurile strânse (4639 lei), vom veni în sprijinul vârstnicilor din cadrul programului, ce beneficiază de servicii sociale și socio-medicale: asistență socială, îngrijire medicală specializată la domiciliu, sprijin în efectuarea activităților de zi cu zi.

Adunați în jurul acestei idei nucleu, am avut parte de o echipă de artiști profesioniști ce au creat din lucrarea Stabat Mater a compozitorului Giovanni Battista Pergolesi, un concert cvasi sincretic ce a reușit să sensibilizeze prin cânt, cuvânt, gest, emoție: Soprana Luiza Torboli, Mezzosoprana Mihaela Blându, Pianista Edit Arva, Actrița Vasilica Bălăiță, Light Designerul Adrian Buliga.

Părintele Iosif Iacob, directorul general al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași ne-a adresat un cuvânt de suflet și mulțumire: grija este forma cea mai înaltă a iubirii. Așa cum Fecioara Maria i-a fost alături lui Isus pe lemnul crucii, omenirea are grijă de atunci ca aproapele să nu rămână singur. Vă mulțumim că ne-ați fost aproape la cel de-al patrulea moment artistic și de rugăciune, totodată fiind și o chemare la responsabilitate. În Roman și în comunitatățile învecinate activitatea socială este foarte bogată. Mulțumesc pe această cale tuturor lucrătorilor sociali care se dedică misiunii de slujire a aproapelui.

Ne-am simțit extrem de onorați la auzul cuvintelor rostite de părintele Bilboc Sebastian, paroh al Bisericii Romano-Catolice "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman: mulțumim pentru acest moment de poezie, meditație și rugăciune ce l-ați adus prin această interpretare. Alăturându-ne misiunii de îngrijire a bolnavilor la domiciliu, am dat mărturie de credință. Sunt mulți oameni aflați în suferință, mai ales în aceste vremuri de grea încercare, iar prin astfel de acțiuni, reușim să le mângâiem durerea.

Aducem mulțumiri deosebite artiștilor noștri care ne-au dăruit acest concert impresionant, Bisericii Romano-Catolice "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman, părintelui paroh Sebastian Bilboc pentru găzduire, implicare și susținerea permanentă a cauzelor nobile, Bisericii Romano-Catolice "Inima Neprihănită a Mariei"Roman, Parohiei Romano-Catolice "Fericitul Ieremia Valahul" - Roman, Bisericii Romano-Catolice "Isus, Bunul Păstor" din Roman pentru susținerea și promovarea acestui concert caritabil, Centrului de Îngrijire la Domiciliu Roman (cu activitate în Roman, Tămășeni, Adjudeni și Sagna), Centrului de Îngrijire la Domiciliu Săbăoani, Centrului de Îngrijire la Domiciliu Iugani (cu activitate în Iugani, Mircești, Hălăucești, Luncași, Stolniceni-Prăjescu și Cozmești), Centrului de Îngrijire la Domiciliu Oțeleni și Centrului de Îngrijire la Domiciliu Butea pentru că zi de zi aduc alinare și speranțe vârstnicilor în nevoie din aceste comunități, comunităților parohiale și consiliilor locale din regiune care susțin activitatea centrelor, și nu în ultimul rând, tuturor participanților.

Mulțumim de asemenea partenerilor media: Ziarul de Roman, Ziare.com.

Acest act artistic a fost prezent și la Iași pe data de 22 august, la Onești pe 12 septembrie, la Suceava pe 19 septembrie, iar ultima ediție va avea loc pe 3 octombrie la Bacău.

Citit 501 ori
« Februarie 2023 »