Cursuri de formare în calificarea FRIZER-COAFOR-MANICHIURIST-PEDICHIURIST

04 Octombrie 2021

ASOCIAȚIA CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI organizează cursuri de formare în calificarea FRIZER-COAFOR-MANICHIURIST-PEDICHIURIST (nivel 3 CNC), cod RNCP RO/03/1012/131, cu autorizație de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.) și Ministerul Educației Naționale.

La finalul acestora se obţin certificate de calificare recunoscute la nivel national și european.

Cui se adresează?

Cursul se adresează persoanelor care vor să fie calificate în domeniul esteticii și înfrumusețării, fie prin angajarea în cadrul unui salon deja înființat sau pentru înființarea propriului salon.

Aceasta calificare amplă presupune dobandirea competențelor profesionale pentru toate cele 4 calificari, și anume: Frizer, Coafor, Manichiurist, Pedichiurist.

Descriere:

Frizerul se ocupă cu oferirea de servicii clientelei, programarea clientelei, executarea tunsorii pentru bărbați, executarea bărbieritului, executarea îngrijirilor faciale și capilare, spălarea părului, aprovizionarea cu materiale, utilizarea materialelor și instrumentelor, igienizarea locului de muncă, încasarea contravalorii serviciilor prestate.

Coaforul se ocupă în principal cu oferirea de servicii clientelei, programarea clientelei, executarea coafurilor, coafurilor stil (pentru nunți și ocazii speciale), ondulației permanente, tratamentelor capilare, tunsorii pentru femei, vopsirii părului, spălarii părului, aprovizionarea cu materiale, utilizarea materialelor și instrumentelor, igienizarea locului de muncă, încasarea contravalorii serviciilor prestate.

Manichiuristul se ocupă cu oferirea de servicii clientelei, programarea clientelei, executarea masajului pentru mâini, executarea și finisarea manichiurii, aprovizionarea cu materiale, utilizarea materialelor și instrumentelor, igienizarea locului de muncă, încasarea contravalorii serviciilor prestate.

Pedichiuristul se ocupă cu oferirea de servicii clientelei, programarea clientelei, executarea masajului pentru picioare, executarea și finisarea pedichiurii, aprovizionarea cu materiale, utilizarea materialelor și instrumentelor, igienizarea locului de munca, încasarea contravalorii serviciilor prestate.

Competențe dobândite:

Competenţe fundamentale:

• Etică și comunicare profesională
  • Organizarea locului de muncă
  • Consilierea clientului

Competenţe specifice:

• Ingrijirea părului
  • Realizarea bărbieritului și a îngrijirilor faciale
  • Tunderea părului pentru bărbați
  • Tunderea părului pentru femei
  • Realizarea de coafuri simple
  • Pigmentarea și depigmentarea părului
  • Îngrijirea estetică a mâinilor
  • Îngrijirea estetică a picioarelor
  • Adaptarea lucrărilor la caracteristicile clientului

Tipul certificatului obținut:

Certificatul este  de tip calificare,având recunoaştere profesională cf. O.G. 129/2000, republicată cu modificările și completările ulterioare. Certificatul se eliberează insotit de o anexă denumită  Suplimentul descriptiv al certificatului  în care se precizează competenţele profesionale dobândite.

Certificatele  de calificare sunt recunoscute la nivel national și european.

In conformitate cu O. G. nr. 66/1999 pentru aderarea Romaniei la Conventia cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961, se pot apostila de catre prefecturile judetene, respectiv a municipiului Bucuresti si certificatele de absolvire/calificare cu recunoastere nationala eliberate de furnizorii de formare profesionala autorizati in conditiile O.G. nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor. Aceste certificate carora li s-a aplicat apostila sunt recunoscute in statele care au aderat la Conventia de la Haga.

Durata cursului:

Aproximativ 5-6 luni și cuprinde 720 ore (240 ore de pregătire teoretică și 480 de pregătire practică).

Condiții de acces:

- studii gimnaziale sau învățământ minim obligatoriu

- vârsta minimă de 18 ani.

Acte  necesare înscrierii:

- copie act de identitate,

- copie certificat de naştere,

- copie certificat de căsătorie/hotărâre de divorţ (dacă este cazul),

- copie act de studii (studii gimnaziale sau invatamant minim obligatoriu),

- adeverinţă de la medicul de familie - apt pentru cursul de Frizer-Coafor-Manichiurist-Pedichiurist,

- prima rată de 300 Ron pentru cursul de Frizer-Coafor-Manichiurist-Pedichiurist,

Pretul cursului este de 1800 Ron (sunt incluse toate costurile de desfășurare a cursului, inclusiv taxa de examen și certificatele de calificare).

Înscrierile se fac zilnic (de luni până vineri) între orele 9.00-16.00, la sediul Centrului Diecezan Caritas Iaşi, strada Sărărie, nr. 134.

Telefon:

0737 942 499 Loredana Damoc