SPES MUNDI – SPERANȚA LUMII

05 Octombrie 2021

Duminică, 3 octombrie, la Biserica Romano-Catolică

"Sfinții Petru și Paul" din Bacău, începând cu ora 19:00, a avut loc ultima ediție a concertului caritabil

SPES MUNDI – SPERANȚA LUMII

 

Concertul caritabil Spes Mundi - Speranța lumii și-a propus să aducă în prim plan esența feminină și rolul primordial al acesteia, privită prin prisma trăirilor și exemplului Sfintei Fecioare. Candoarea, bunătatea, forța interioară, puterea de sacrificiu, înțelegerea, acceptarea și mai ales, iubirea necondiționată, sunt doar câteva din multele învățăminte de care ne amintește exemplul Mamei Maria. Fecioara Maria, Maica lui Isus și a noastră este întotdeauna alături de noi, cu blândețea ei de mamă și întotdeauna prezentă la căpătâiul tuturor celor aflați în durere și neputință.

O altă latură pe care ne-am dorit să o evidențiem, este legată de caritate și de grija pentru cei aflați în suferință, pentru că cea mai frumoasă expresie a iubirii este grija pentru celălalt.

Iată deci, cum umbrela creată de un act artistic poate căpăta dimensiuni sociale de impact, rezultând acest concert caritabil și de responsabilizare socială ce a avut drept scop strângerea de fonduri pentru vârstnicii aflați în nevoie. Ne-am îndreptat astfel atenția și iubirea către beneficiarii Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu, din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași: persoane încercate de greutățile vieții, ce suferă din cauza singurătății, a stării de sănătate, a situației materiale precare.

Cu fondurile strânse (5000 lei), vom veni în sprijinul vârstnicilor din cadrul programului, ce beneficiază de servicii sociale și socio-medicale: asistență socială, îngrijire medicală specializată la domiciliu, sprijin în efectuarea activităților de zi cu zi.

Adunați în jurul acestei idei nucleu, am avut parte de o echipă de artiști profesioniști ce au creat din lucrarea Stabat Mater a compozitorului Giovanni Battista Pergolesi, un concert cvasi sincretic ce a reușit să sensibilizeze prin cânt, cuvânt, gest, emoție: Soprana Luiza Torboli, Mezzosoprana Mihaela Blându, Pianista Edit Arva, Actrița Vasilica Bălăiță, Light Designerul Adrian Buliga. De asemenea, cu prilejul acestui eveniment, ne-au fost alături Giuseppe Torboli, actor al Teatrului Municipal din Bacău și doamna Ernestine Tiba, Coordonator Executiv Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu.

  

Părintele Iosif Iacob, directorul general al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași a adresat un cuvânt de suflet și de mulțumire, exprimându-și recunoștința pentru artiștii, colaboratorii și participanții care au trăit harul credinţei, al iubirii de oameni, bucurându-i pe bunici pentru darul oferit de-a lungul vieții.

Părintele Petru Sescu, paroh al Bisericii Romano-Catolice ”Sfinții Petru și Paul” din Bacău, decan pentru zona Bacău Centru, pe care îl felicităm pentru recenta numire în funcția de episcop auxiliar al diecezei de Iași, ne-a asigurat de tot sprijinul său, adresând mulțumiri față de toți cei care se dedică muncii și sprijinirii aproapeului.

Aducem mulțumiri deosebite artiștilor noștri care ne-au dăruit acest concert impresionant, Bisericii Romano-Catolice "Sfinții Petru și Paul" din Bacău, în mod deosebit, părintelui paroh Petru Sescu pentru găzduire, implicare și susținerea permanentă a cauzelor nobile, Bisericii Romano-Catolice "Înălțarea Sf. Cruci" – Bacău, Parohiei Romano-Catolice "Sfântul Francis din Asissi" – Izvoare din Bacău, Parohiei Romano-Catolice "Fericitul Ieremia Valahul" din Bacău pentru susținerea acestui concert caritabil, Centrului de Îngrijire la Domiciliu Faraoani pentru că zi de zi aduce alinare și speranțe vârstnicilor în nevoie din Faraoani și Valea Mare, comunităților parohiale din regiune și consiliului local Faraoani pentru susținerea activității centrului, și nu în ultimul rând, tuturor participanților.

Mulțumim de asemenea partenerilor media: Deșteptarea Bacău, Stayhappening, Allevents.in Bacău.

Și cum recent, am marcat Ziua internaţională a persoanelor vârstnice - pe 1 octombrie, dorim să mulțumim tuturor bunicilor și bunicelor pentru cuvintele de mângâiere, pentru sfaturi, pentru învăţăturile şi sprijinul oferit. Să vă simțiți mereu iubiți de cei care se îngrijesc de voi. La mulţi ani binecuvântaţi!

 

Citit 1043 ori Ultima modificare Marți, 05 Octombrie 2021 15:42