Ambasadori Caritas prin cultură și artă

18 Octombrie 2021

În perioada 22 august-3 octombrie 2021 am promovat caritatea și am sensibilizat comunitățile din Iași, Onești, Suceava, Roman și Bacău printr-un concert de muzică sacră intitulat Spes Mundi - Speranța Lumii.

Concertul și-a propus să aducă în prim plan esența feminină și rolul primordial al acesteia, privită prin prisma trăirilor și exemplului Sfintei Fecioare. Îndeosebi Neprihănita aminteşte de darul curăţiei şi al transparenţei; permite să intuim cel puţin ceva din parfumul unei inimi zămislite într-o totală nevinovăţie, mereu păstrată şi ocrotită de orice cursă a răului.

O altă latură pe care ne-am dorit să o evidențiem, este legată de caritate și de grija pentru cei aflați în suferință, pentru că cea mai frumoasă expresie a iubirii este grija pentru celălalt.

Iată deci, cum umbrela creată de un act artistic poate căpăta dimensiuni sociale de impact, rezultând acest concert caritabil și de responsabilizare socială ce a avut drept scop strângerea de fonduri pentru vârstnicii aflați în nevoie. Ne-am îndreptat astfel atenția și iubirea către beneficiarii Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu, din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași: vârstnicii ce suferă din cauza singurătății, a stării de sănătate, a situației materiale precare.

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași adresează multumiri deosebite echipei de artiști profesioniști ce au creat din lucrarea Stabat Mater a compozitorului Giovanni Battista Pergolesi, un concert ce a reușit să sensibilizeze prin cânt, cuvânt, gest, emoție: Soprana Luiza Torboli, Mezzosoprana Mihaela Blându, Pianista Edit Arva, Actrița Vasilica Bălăiță, Light Designerul Adrian Buliga.

Ne-ați demonstrat că arta oferă fără limită posibilitatea de a ajuta, constientizandu-ne de faptul că fiecare om, fără excepție, are ceva de oferit aproapelui său. Ați transmis, prin cânt și cuvânt, mesajul Fecioarei Maria care îmbrățișează cu iubirea sa mântuitoare pe toți oamenii.

De asemenea, mulțumim acelora care, s-au alăturat acestei inițiative în spirit de solidaritate și iubire pentru semeni: Episcopia Romano-Catolică Iași, Biserica Romano-Catolică "Sfinţii Apostoli Petru şi Paul" din Onești, Biserica Romano-Catolică "Sf. Ioan Nepomuk" din Suceava, Biserica Romano-Catolică "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman, Bisericia Romano-Catolice "Sfinții Petru și Paul" din Bacău. Gândul nostru de recunoștință se îndreaptă și către toate celelalte comunități parohiale și autorități locale implicate, organizatori, parteneri media, sponsori, donatori și participanți la concerte, pentru că au adus o rază de lumină şi o bucurie în sufletele tuturor vârsnicilor beneficiari care are au mare nevoie de prezența noastră în viața lor. Voi sunteţi comunitatea vie şi înfloritoare, plină de speranţă care hrănește sufletul cu bucurie.

Aceaste concerte au oferit un prilej, de a regăsi prin muzică, poezie şi rugăciune lumina faptelor bune ce cultivă în inimi iubirea milostivă a Mamei Maria. Să ne ajute Dumnezeu ca, prin mijlocirea rugilor Mamei cerești, să fim în continuare sălașuri de credință, iubire, respect și ajutorare.

Citit 563 ori Ultima modificare Luni, 18 Octombrie 2021 15:39
« Decembrie 2022 »