Traian: Zi de reculegere pentru personalul socio-medical din Dieceza de Iaşi

07 Decembrie 2021

Sâmbătă, 04 decembrie 2021, la sediul Centrului de Spiritualitate "Gaudium et Spes" din Traian (NT), s-a desfăşurat o zi de reculegere, la care au participat persoanele care se dedică muncii pentru binele aproapelui din cadrul structurilor socio-caritative din Dieceza de Iaşi. Ghidul spiritual al grupului a fost părintele Gabriel Sascău. De asemenea, au mai fost prezenţi: părintele Gălățanu Mihai - responsabil cu Oficiul pentru Pastoraţia Sanitară, părintele Babiaș Albert - Capelan sanitar SMU Roman, părintele Richardo Dominic Baciu - Capelan sanitar SJU Bacău şi părintele Iosif Iacob - director al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iaşi. Ne-am bucurat de asemenea și de prezența Preasfințitului Iosif Păuleț, Episcop de Iași.

Au fost prezenţi un număr de 53 de persoane, medici, asistenţi sociali, asistenţi medicali, îngrijitori la domiciliu şi voluntari care activează în diferite asociaţii, fundaţii şi alte structuri socio-caritative şi medicale din Dieceza de Iaşi: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iaşi, Asociaţia "Sfântul Vinceţiu de Paul" - cu reprezentanţi din Iaşi, Târgu- Frumos, Roman şi Adjudeni, CSP Cireșoaia, spitalele din Iaşi.

Programul zilei a fost compus din meditaţii, recitarea rozariului, spovezi, Sfânta Liturghie, meditații personale, recitarea Coroniței Divinei Îndurări, iar ziua s-a încheiat cu adoraţia euharistică.

Părintele predicator Gabriel Sascău, prin reflecțiile prezentate, ne-a ajutat să conștientizăm că prin relațiile noastre umane, a personalului socio-medical, Dumnezeu lucrează în mod activ și creativ, împărtășind credința și speranța, celor aflați în suferință.  Deși în viața noastră apar momente în care suntem descurajați sau dezamăgiți, misiunea pe care o avem și iubirea față de aproape, ne oferă puterea necesară pentru a continua, rezultând un dar prețios oferit aproapelui, precum perla care se formează în interiorul unei scoici.

Ziua de reculegere s-a încheiat în faţa altarului în urma unor clipe de adoraţie, primind binecuvântarea cu preasfântul sacrament şi purtând în noi o vie dorinţă de a-L duce pe Cristos în casele noastre şi în viaţa celor pe care îi vom întâlni în munca noastră socială sau medicală de fiecare zi.

Dumnezeu să binecuvânteze tot efortul părintelui Gabriel Sascău, care a fost o gazdă primitoare şi generoasă, şi al tuturor celor care au dat din timpul lor pentru a sta câteva ore în preajma Domnului cu dorinţa de a se lăsa transformaţi de iubirea şi de harul său.

Ernestine Tiba

Coordonator Executiv al Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu