Bilanțul acțiunilor și activităților Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași din anul 2021

21 Decembrie 2021

Luni, 20 decembrie 2021, în Sala Albastră a Centrului de Plasament "Sfântul Iosif" din Iaşi, Asociaţia Centrul Diecezan Caritas Iaşi a celebrat evenimentul de prezentare a realizărilor din anul 2021 şi de exprimare a recunoştinţei către toţi angajaţii, voluntarii, colaboratorii şi autorităţile publice locale.

S-au retrăit cu bucurie momentele anului 2021, un an propice pentru noi proiecte, un an bogat în activităţi, dar şi în provocări diverse, mai ales în contextul pandemiei care lasă un profund sentiment de durere, suferinţă şi neputinţă. Într-o atmosferă plină de emoţii, am avut bucuria de a ne revedea cu toţii, marea familie Caritas.

În cadrul evenimentului, ne-am simţit binecuvântaţi la auzul cuvintelor pline de emoţie ale pr. Iosif Iacob - directorul general al asociaţiei noastre, care a scos în evidenţă cele mai importante realizări ale anului care se încheie: "Timpul e plin de nesiguranţe, dar iubirea ne face să ne îndeplinim misiunea, muncind pentru cei care nu au voce. La ei ajunge cine simte şi cine stă în spatele acelei tăceri. Am reuşit împreună anul acesta să fim în rândul fraţilor noştri în nevoi, deoarece binele este rod al colaborării cu alte entităţi şi oameni de bine".

Revederea activităţilor, sintetizate în cadrul unor filmuleţe, ne-a făcut pe toţi să ne gândim că fără ajutorul bunului Dumnezeu, fără voluntarii, colaboratorii şi mai ales fără spiritul de credinţă, multe din aceste acţiuni, îndreptate spre binele aproapelui nostru, poate nu s-ar fi înfăptuit.

De asemenea, evenimentul a fost marcat, acum, în pragul sărbătorii Naşterii Domnului, de prezenţa micilor colindători, copiii beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii şi Tineri "Don Bosco" din Iaşi.

Recunoştinţa noastră merge acum, la sfârşitul anului, spre toţi cei care ne-au ajutat să ne desfăşurăm activităţile, în special spre partenerii din ţară şi din străinătate, finanţatori, angajaţi, voluntari, preoţii diecezei, voluntari şi alţi oameni de bine. Toate acţiunile nu ar fi fost posibile fără un adevărat spirit de credinţă, colaborare şi solidaritate faţă de cei nevoiaşi.

Ne-am simţit onoraţi de prezenţa episcopului auxiliar al Diecezei Romano-Catolice de Iaşi, Mons. Petru Sescu, care ne-a asigurat de toată susţinerea în acţiunile noastre de binefacere şi căruia îi mulţumim pentru sprijinul şi implicarea în toate acţiunile noastre desfăşurate în cei 31 de ani de activitate.

Mulţumim părintelui Felix Roca pentru moderarea evenimentului şi, de asemenea, tuturor celor care ne-au fost alături: reprezentanţi ai consiliilor locale partenere din teritoriu.

Sperăm pe viitor, cu ajutorul dumneavoastră să ne implicăm în continuare în slujirea celor aflaţi în diferite forme de dificultate, conştienţi că, mai ales în aceşti fraţi ai noştri, e prezent Cristos, Domnul şi Mântuitorul nostru.

Mulţumim cu plecăciune pentru că aţi adus o rază de lumină şi o bucurie în sufletele tuturor beneficiarilor noştri care are au mare nevoie de prezenţa noastră în viaţa lor. Alături de dumneavoastră am promovat spiritul adevăratei iubiri şi al carităţi creştine în ajutorarea celor în nevoi, ca izvor al comuniunii între toţi membrii societăţii umane.

Împreună am răspândit darul iubirii, darul comuniunii şi al solidarităţii între oameni. Sunteţi parte din comunitatea vie şi înfloritoare, plină de speranţă care hrăniţi sufletul cu bucurie.

Sărbători binecuvântate!

Asociaţia Centrul Diecezan Caritas Iaşi