Colectă destinată refugiaților din Ucraina

28 Februarie 2022

Războiul creează adevărate tragedii pentru milioane de oameni din Ucraina, care acum trebuie să îşi găsească liniştea şi siguranţa pe alte meleaguri decât cele naţionale. În această situaţie, ţara noastră dă dovadă de solidaritate prin nenumărate gesturi concrete de ajutorare a refugiaţilor care părăsesc Ucraina.

Asociaţia Centrul Diecezan Caritas Iaşi în colaborare cu Episcopia Romano-Catolică de Iaşi vă solicită sprijinul în strângerea de alimente şi bunuri care vor fi colectate în centrele organizate la nivel parohial, prin centrele decanale ale Diecezei de Iaşi.

Pot fi donate:

- alimente neperisabile care nu necesită o temperatură specială de păstrare, precum: alimente de bază - ulei, făină, zahăr, orez, conserve de legume, conserve de carne, conserve de peşte, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei), dulciuri şi snacksuri ambalate, cafea, ceai, dulceaţă şi gemuri, apă, sucuri, batoane energizante;

- produse de igienă personală şi îngrijire: pastă de dinţi, periuţe de dinţi, gel de duş, şampon, săpun lichid, deodorant, absorbante, şerveţele umede, prosoape hârtie, hârtie igienică, spirt, rivanol, betadină, comprese sterile, feşe;

- prosoape, lenjerii de pat noi şi pături/pilote noi;

- produse de curăţenie: detergent şi balsam de rufe, detergent de vase şi de curăţat suprafeţe, lavete, bureţi, saci menajeri;

- pentru copii: pampers, aleze, lapte praf, biberoane, jucării în stare de funcţionare;

Cei care doresc informaţii suplimentare sunt rugaţi să sune la numărul de telefon 0720649613, persoană de contact este Petronela Maftei.

Persoanele care doresc să sprijine financiar demersul nostru de amenajare şi gestionare a spaţiului pentru refugiaţi de la vama Siret o pot face în conturile Asociaţiei Centrul Diecezan Caritas Iaşi, de mai jos, cu menţiunea "Ucraina".

De asemenea, dacă sunt persoane dornice de a găzdui, de a fi voluntari, traducători, de a asigura transportul refugiaţilor, sunt rugaţi să sune la numărul de telefon 0742622699, persoană de contacte este Radu Huzum.

Suntem aproape de suferinţele poporului ucrainean şi vă încurajăm pe toţi să fim solidari şi să ne implicăm concret.

Viaţa şi siguranţa fraţilor noştri ucraineni depinde de ajutorul fiecăruia dintre noi!

Pr. Iosif Iacob
director general - Asociaţia Centrul Diecezan Caritas Iaşi

Conturile Asociaţiei Centrul Diecezan Caritas Iaşi:

·         BRD - LEI:
Cont în lei: RO36 BRDE 240S V081 1911 2400, deschis la BRD GSG Sucursala Iaşi,