Asociația Caritas în permanență alături de refugiații din Ucraina

22 Martie 2022

Războiul provoacă adevărate tragedii pentru milioane de oameni din Ucraina, care acum trebuie să îşi găsească liniştea şi siguranţa pe alte meleaguri decât cele naţionale. În această situaţie, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, în colaborare cu Episcopia Romano-Catolică de Iași, diferite alte instituții, dar și mulți oameni cu suflet mare, se implică prin nenumărate gesturi concrete de ajutorare a refugiaţilor care părăsesc Ucraina.

 Activitatea umanitară de sprijinire a refugiaților din cadrul asociației noastre, a început la 3 zile de la izbucnirea războiului.

 Reprezentanții asociației noastre, alături de voluntari, sunt zi și noapte la Centrul de primire Caritas din Siret, trup și suflet pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina. Spațiul pus la dispoziție de Parohia Romano-Catolică “Nașterea Sfintei Fecioare Maria”, prin bunăvoința pr. Carmil Farțade, a ajuns la capacitatea de a găzdui 50 de persoane refugiate.

 Venim și în sprijinul refugiaților din Iași, în colaborare cu Congregația Notre Dame de Sion, Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe, Asociația Congregația Slujitorii Carității - Opera Don Guanella, Asociația Mica Operă a Divinei Providențe, Asociația Surorilor Misionare ale Patimilor lui Isus Oradea - Filiala Butea, Congregația Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe - Filiala Șcheia, dar și multe parohii romano-catolice din Dieceza de Iași care și-au oferit disponibilitatea de a găzdui persoane refugiate.

 În aceste centre de primire, persoanele întâlnesc specialiști și voluntari, oameni cu suflet mare, care le pun la dispoziție cazare, masă caldă, informații și sprijin financiar unde este nevoie pentru achiziționarea biletelor ce-i duc spre următoarele destinații, le oferă consiliere și toate cele necesare șederii la centru.

 Suntem părtași la disperarea mamelor, copiilor, bătrânilor, care au fost nevoiți să își părăsească locurile natale, lăsând în urmă persoane dragi și întreaga lor viață. Ceea ce contează cu adevarat este faptul că lucrătorii și voluntarii Caritas, alături de preoți și surorile din cadrul congregațiilor sunt alături de toate persoanele, nu prin simplul gest de a oferi găzduire, ci prin grija pe care le-o poartă, implicarea, răbdarea, speranța și credința ce le-o insuflă. Aceste persoane care varsă lacrimi și suferă consecințele războiului, trăiesc adevărate drame sufletești. Cel mai important lucru este să fim mereu acolo unde Dumnezeu vrea să fim, dedicați misiunii pe care am ales-o. Mulțumim pentru slujirea, pentru sufletul și dăruirea voastră.

 Mulțumim cu plecăciune tuturor celor care ne sprijină în înfăptuirea binelui: Episcopia Romano-Catolică de Iași, parohiile din dieceza de Iași, asociațiile și congregațiile partenere, Confederația Caritas România, Asociațiile Caritas din întreaga lume care ne-au trecut pragul și ne-au asigurat de întreg sprijinul: Asociația Caritas din SUA, Caritas Germania, Caritas Elveția, Caritas Italia și implicit Diecezei de Roma, dar și toate instituțiile, autoritățile și oamenii de bine, fără de care activitatea noastră umanitară nu s-ar putea îndeplini.

 Cei care doresc sa sprijine în continuare demersul nostru, o pot face într-unul din următoarele conturi, cu mențiunea "Ucraina".

BRD – LEI :
Denumire: Asociatia Centrul Diecezan Caritas Iasi
Iasi, str. Sararie 134
Cod fiscal: 4488681
Cont in Lei: RO36 BRDE 240S V081 1911 2400, deschis la BRD GSG Sucursala Iasi,
Adresa bancii: Iasi, str. Anastasie Panu 1B-2A, jud. Iasi
COD SWIFT: BRDEROBU


BRD – EUR:
Denumire: Asociatia Centrul Diecezan Caritas Iasi
Iasi, str. Sararie 134
Cod fiscal: 4488681
Cont in Eur: RO94 BRDE 240S V068 8896 2400, deschis la BRD GSG Sucursala Iasi
Adresa bancii: Iasi, str. Anastasie Panu 1B-2A, jud. Iasi
COD SWIFT: BRDEROBU


BCR – LEI:
Denumire: Asociatia Centrul Diecezan Caritas Iasi
Iasi, str. Sararie 134
Cod fiscal: 4488681
Cont in Lei: RO09 RNCB 0175 0336 1918 0001, deschis la BCR Sucursala Iasi
Adresa bancii: Iasi, Str. Palat nr. 11, jud. Iasi
COD SWIFT: RNCBROBU


BCR – EUR:
Denumire: Asociatia Centrul Diecezan Caritas Iasi
Iasi, str. Sararie 134
Cod fiscal: 4488681
Cont in Eur: RO52 RNCB 0175 0336 1918 0003, deschis la BCR Sucursala Iasi
Adresa bancii: Iasi, Str. Palat nr. 11, jud. Iasi
COD SWIFT: RNCBROBU


BCR – GBP:
Denumire: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași
Iași, str. Sărărie 134
Cod fiscal: 4488681
Cont în GBP: RO23RNCB0175033619180040, deschis la BCR Sucursala Iași
Adresa băncii: Iași, Str. Palat nr. 11, jud. Iași
COD SWIFT: RNCBROBU


Citit 236 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2022 11:41