Traian: Invitaţie la zi de reculegere pentru personalul social și medical din Dieceza de Iași

22 Martie 2022

Postul Mare este timp favorabil de reînnoire personală şi comunitară care ne conduce la Paştele lui Isus Cristos mort şi înviat. Drumul Postului Mare ne cheamă să repunem credinţa şi speranţa noastră în Domnul, pentru că numai cu privirea îndreptată spre Isus Cristos înviat nu vom obosi niciodată în a face binele (cf. Gal 6,9): nu vom obosi în a ne ruga, nu vom obosi în a extirpa răul din viaţa noastră, nu vom obosi în a face binele în caritatea activă faţă de aproapele.

 

Gândindu-ne la acest timp de har și la sinodul inițiat de papa Francisc, Pentru o Biserică sinodală: comuniune, participare și misiune, secţiunea Activităţi Socio-Caritative din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași propune o zi de reculegere pentru personalul implicat în domeniul social și medical din cadrul organizațiilor și asociațiilor din diferitele sectoare de activitate ale bisericii locale, dar și pentru cei implicați în structurile statale. Această zi va avea loc sâmbătă, 2 aprilie 2022, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian. Meditațiile vor fi ținute de părinte Gabriel Sascău, capelan la Centrul „Sfântul Ioan Paul al II-lea” din Butea. Pentru o mai bună organizare vă rugăm să vă înscrieți până miercuri, 30 martie, accesând următorul link: https://forms.gle/aJAW44douF41S6uy9.

Vă încurajăm să participăm împreună la acest moment de comuniune și de har în pregătirea Sărbătorii Paștelui.

 

Costurile pentru masă sunt de 35 de lei/pers.

Program:

 

·                     9.30 - Sosiri

·                     10.00 - Deschiderea zilei

·                     Meditaţia I

·                     11.00 - Meditaţie personală

·                     11.30 - Sfântul Rozariu, spovezi

·                     12.00 - Sfânta Liturghie

·                     13.00 - Prânzul

·                     14.00 – Adorație ce cuprinde Calea Crucii, Meditația II

·                     15.00 - Coroniţa Divinei Milostiviri

·                     Plecări

 

Persoane de contact: Ernestine Tiba, coordonator executiv Programul „Servicii de Îngrijire la Domiciliu” Caritas Iaşi (tel. 0770321743) și pr. Mihai Galațanu, capelan pentru bolnavii din spitalele din Iași (tel. 0725566170)

 

Vă aşteptăm cu drag,


Pr. Iosif Iacob
Coordonatorul secțiunii Activități Socio-Caritative

Citit 659 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2022 10:58