În perioada 1-10 octombrie 2021, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iaşi, prin programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu prezent în mai multe comunități din regiunea Moldovei (mun. Iași, com. Mircești, com. Oțeleni, com Hălăucești, com. Stolniceni-Prăjescu, com. Tansa, orașul Târgu-Frumos - în jud. Iași, mun. Roman, com. Tămășeni, com. Săbăoani, com. Sagna - în jud. Neamț, mun. Suceava, com. Preutești - în jud. Suceava, mun. Huși, com. Berezeni, com. Dodești - în jud. Vaslui, com. Pârgărești, com. Faraoani - în jud. Bacău) a organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie) o serie de acțiuni care ne-au făcut să ne îndreptăm atenția și iubirea către beneficiarii programului: vârstnicii singuri, încercați de greutățile vieții. 

 

 

„Cea mai mare descoperire a tuturor timpurilor este aceea că o persoană își poate schimba viitorul printr-o schimbare de atitudine.” Oprah Winfrey

 Vineri, 24 septembrie, începând cu ora 14:00, Centrul de Resurse pentru Familii, program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași a organizat un antrenant grup de suport cu beneficiarii adulți, pe tema Gândim pozitiv sau negativ?

Duminică, 3 octombrie, la Biserica Romano-Catolică

"Sfinții Petru și Paul" din Bacău, începând cu ora 19:00, a avut loc ultima ediție a concertului caritabil

SPES MUNDI – SPERANȚA LUMII

 

Concertul caritabil Spes Mundi - Speranța lumii și-a propus să aducă în prim plan esența feminină și rolul primordial al acesteia, privită prin prisma trăirilor și exemplului Sfintei Fecioare. Candoarea, bunătatea, forța interioară, puterea de sacrificiu, înțelegerea, acceptarea și mai ales, iubirea necondiționată, sunt doar câteva din multele învățăminte de care ne amintește exemplul Mamei Maria. Fecioara Maria, Maica lui Isus și a noastră este întotdeauna alături de noi, cu blândețea ei de mamă și întotdeauna prezentă la căpătâiul tuturor celor aflați în durere și neputință.

 

 

Specialiștii Domeniului Copii, Tineri, Familii din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iaşi au fost părtaşi, în perioada 29 septembrie-1 octombrie 2021 ai unor zile de comuniune deosebite, trăind un adevărat climat de familie în stațiunea Slănic-Moldova din județul Bacău.