Joi, 11 august, a avut loc Sfânta Liturghie de mulțumire dedicată surorilor din cadrul Centrului de Plasament „Sfântul Iosif”

22 August 2022

Centrul de Plasament  „Sfântul Iosif”, program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, înființat în anul 1993, are în prezent ca beneficiare 12 tinere adolescente cu vârste cuprinse între 12 și 22 de ani, care provin din familii dezavantajate social și economic. Misiunea centrului este aceea de a asigura beneficiarilor găzduire permanentă, alimentație, educație formală și non-formală, asistență spirituală, consiliere, asistență medicală, sprijin în dezvoltarea abilităților de viață independentă, într-un cadru de viaţă cât mai asemănător mediului din familie. În cadrul centrului de plasament, fetele găsesc o comunitate de viaţă şi de iubire, o altfel de familie care le oferă un sentiment de siguranţă şi încredere.

Sr. Regina Benchea, care a făcut parte din cadrul Centrului de Plasament „Sfântul Iosif” din anul 2015 și Sr. Sabina Mihoc, care a făcut parte din echipa centrului din anul 2018, și-au încheiat misiunea în cadrul asociației noastre.

Pentru a le mulțumi și pentru a le ura mult succes în noua misiune, a avut loc la Capela Centrului de Plasament „Sfântul Iosif”, Sfânta Liturghie solemnă de mulțumire.

Urmând exemplul fondatoarei lor, Maria Ward, surorile din Congregaţio Jesu îşi propun să pornească mereu la drum sub îndrumarea lui Isus Cristos, să caute apropierea de Isus cel sărac, prezent în cei căzuţi victime ale nedreptăţii.

Slijirea prin dăruire față de aproapele, prin acte de caritate și prin educație, grija pentru credința oamenilor, grija pentru om şi necesităţile lui în general, şi mai ales grija pentru fete în a le forma ca viitori adulți responsabili, a fost misiunea surorilor în cadrul Centrului de Plasament „Sfântul Iosif”. În toată această perioadă, surorile au asigurat un cadru educaţional cât mai variat şi performant, inspirat din principiile pedagogiei creștine.

Iubirea fraternă, dăruirea, ospitalitatea, bucuria, pacea, încrederea, slujirea, simplitatea, sunt expresii transmise de surorile noastre.

Dragi surori, vă asigurăm de preţuirea, recunoştinţa şi rugăciunile noastre zilnice și vă dorim mult succes în noile misiuni.

Vrem să concludem cu aceste cuvinte ale Mariei Ward: Cel mai bun lucru este să faci binele la care Dumnezeu te cheamă. Amintiţi-vă că Dumnezeu este scopul a tot ceea ce faceţi. În acest gând veţi găsi mulţumire mare şi veţi considera totul uşor şi posibil.

 

Citit 134 ori
« Decembrie 2022 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31