EXPOZIȚIE DE TOAMNĂ ÎN CASA DE TIP FAMILIAL „SF. IOSIF”

10 Noiembrie 2022

Pe data de 09 noiembrie 2022, am sărbătorit, expoziția de toamnă, bucuria și curajul copiilor și tinerilor care fac parte din cadrul Casei de tip familial „Sf. Iosif”. Lucrările lor ne-au ajutat să ieșim din cotidian și să ne deschidem inima pentru a primi liniște, căldură, gesturi simple, simțind lângă ei taina fiecărei clipe.

Lucrările expuse au fost realizate de copii și tinerii cu vârsta între 12 și 19 ani, împreună cu voluntarii, care fac parte din cadrul Casei de tip familial „Sf. Iosif”, proiect al Asociației Centrului Diecezan Caritas Iași. „Artiștii” s-au inspirat din natură, au adus toamna mai aproape de participanți, subliniind importanța diversității. Desenele, picturile și obiectele realizate în ultimile luni sunt modul lor pur și simpul de exprimare.

Vernisajul și-a propus să atragă atenția asupra potențialului pe care îl au beneficiarii casei, precum și stimularea creativității și a comuniunii.

La expoziție au participat beneficiari, specialiști din cadrul Asociației Centrului Diecezan Caritas Iași, precum și voluntari.

Expoziția este la a II-a ediție, iar lucrările expuse au fost prezentate de către fiecare copil, făcând vernisajul mai dinamic. După expoziție copiii și tinerii au demarat o dezbatere pe tema valorificării obiectelor realizate, dezvoltând o atmosferă de bucurie, socializare și intercunoaștere. Momentul final s-a încheiat cu o gustare dulce.

Operele expuse au fost apreciate de către toți cei prezenți, astfel încât s-a organizat și un concurs cu premii, fiind supuse la vot toate exponatele. Astfel încât, pe locul întâi a ieșit Fron Elisabeta, locul al doilea i-a aparținut beneficiarei Negruț Maria Cristiana, iar locul al treilea a fost ocupat de către un grup de beneficiare care au realizat un obiect comun.

Activitatea, s-a realizat în cadrul Proiectului „ Pași spre viitor ”, proiect finanțat de către Primaria Municipiului Iași.

Proiectul „Pasi spre viitor”,  este finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile , în conformitate cu prevederile Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Aducem mulțumiri și aprecieri către toți participanții!

Întocmit, Asistent social coordonator:
Loredana Florentina Bozariu

Citit 151 ori