Să dăruim bucurie slujind cu dragoste pentru aproapele nostru -AMBASADOR CENTRUL DE PLASAMENT „SF. IOSIF”-

13 August 2021

 Caritatea manifestată în comunitate este un mod de exprimare a beneficiarelor Centrului de Plasament „Sf. Iosif”. Fetele din cadrul centrului au căutat și anul acesta să reînvie surâsuri uitate. Ele au căutat să ofere: dragoste, timp, zâmbete, și sprijin în treburile gospodăreși pentru persoanele vârstnice care beneficiază de îngrijire la domiciliu. Faptele devin o moștenire vie de exemple. Cheia înțelegerii unui astfel de angajament stă în puterea de a oferi ajutor necondiționat, fără a pune condiții. Așa au pornit în experiența AMBASADOR CENTRUL DE PLASAMENT „SF. IOSIF”, două dintre beneficiarele centrului.

                Experiența de fapte bune, prin proiectul AMBASADOR CENTRUL DE PLASAMENT, spre care s-au pornit beneficiarele Centrului de Plasament „Sf. Iosif”, s-a realizat în parteneriat cu Centrul de Îngrijire la Domiciliu – Faraoani în satul Valea Mare.

Scopul acestul proiect: AMBASADOR CENTRUL DE PLASAMENT „SF. IOSIF”, a avut în vedere aprofundarea spiritului de solidaritate, filantropie și caritate a beneficiarelor care fac parte din cadrul Centrului de Plasament „Sf. Iosif”, prin implicare în activități de voluntariat în cadrul programului de Îngrijire la Domiciliu- Faraoani, Valea Mare.  

Proiectul, s-a desfășurat în perioada 04.08.2021- 12.08.2021. În această perioadă cele două fete din cadrul centrului, au avut parte de experiențe precum: sprijin pentru realizarea activităților de bază zilnice ale persoanele vârstnice (hrănire și hidratare, transfer și mobilizare, deplasare, comunicare, asistare la schimbarea bandajelor, îngrijirea rănilor ușoare, masaj, igienizarea spațiului de locuit); sprijin pentru realizarea activităților instrumentale ale vieții zilnice (efectuarea de cumpărături, facilitarea deplasării în exterior și însoțire, activități de administrare și gestionare a bunurilor, acompaniere și socializare, povestirea experiențelor de viață). Perioada proiectului a reprezentat pentru beneficiarele centrului un moment de implicare în viața comunității în mod firesc, așa cum ne-a învățat Dumnezeu să venim în sprijin aproapelui nostru aflat în nevoie.

În toată acestă experiență, în vederea recompensării voluntarelor, personalul Centrului de la Îngrijire la Domiciliu din Faraoani, a oferit: educație spirituală, educație civică, a contribuit la dezvoltarea abilităților de viață independentă, iar în ultima seară a organizat o masa festivă într-un cadru non-formal.

Mulțumim în mod deosebit Părintelui Director Iosif Iacob și doamnei Director Domeniu Mariana Ursan, care au prilejuit această activitate. De asemenea, mulțumim în mod deosebit Centrului de Îngrijire la Domiciliu Faraoani, cu multă apreciere pentru Sr. Ana Patrașc –Negru.  Profesionalismul de care aţi dat dovadă şi dăruirea pentru realizarea unui proiect atât de inovativ. Mulțumim celor trei surori din cadrul Congregației Jesu: Sr. Regina, Sr. Sabina și Sr. Mariana, pentru tot sprijinul pe care ni-l oferă în implicarea zilnică!

 

Întocmit de asistent social coordonator: 
Loredana Florentina Bozariu

 

 

GÂNDURI ALE SCHIMBULUI DE EXPERIENȚĂ-

AMBASADOR CENTRUL DE PLASAMENT „SF. IOSIF”:

 

Echipa Centrului de Îngrijire la Domiciliu- Faraoani- Sr. Ana

Experiența de voluntariat, în perioada 04.08.2021 – 12.08.2021, a fost o bucurie pentru noi angajații Centrului de Ingrijire la Domiciliu Faraoani, deoarece le-am avut  în mijlocul nostrum pe două voluntare din cadrul Centrului de Plasament „Sf. Iosif”, Georgiana și Elisabeta, care au promovat spiritual civic și au parcurs cu success proiectul AMBASADOR CENTRUL DE PLASAMENT „SF. IOSIF”.

Faptul că prezența lor a fost prețioasă au mărturisit-o chiar cei care au avut prilejul să le cunoască: beneficiarii serviciilor de îngrijire la domiciliu. Aceștia pentru câteve clipe s-au desfătat de bucuria și entuziasmul pe care Georgiana și Elisabeta le-au transmis, atât prin modul lor simplu de a fi, cât și prin prin munca pe care au desfășurat-o la domiciliul vârstnicilor.

La încheierea acestei frumoase și bogate colaborări, noi, echipa Centrului de Îngrijire la Domiciliu – Faraoani, le suntem  recunoscătoare și le mulțumim pentru disponibilitatea și spiritul de sacrificiu cu care s-au dedicat în aceste zile îngrijirii și ajutorării celor aflați în nevoi.

  

Beneficiară Centrul de Plasament „Sf. Iosif”- Georgiana:

Am așteptat un an pentru această experiență, dar iată, s-a și sfârșit! Pentru mine aceste zile petrecute cu surorile din Valea Mare și cu persoanele vârstnice, au fost excepționale! Simt că în această perioadă am făcut parte dintr-o familie, am avut numeroase motive pentru a zâmbi și mai presus de atât am reușit să aduc zâmbetul pe buze bătrânilor. Vreau să mulțumesc în special Sr. Ana și Pr. Director Iosif Iacob pentru acest prilej! Sunt foarte bucuroasă că am putut să dăruiesc celor aflați în nevoie din timpul meu, din cee ace știu eu să fac, plus că am învățat să fac multe lucruri utile pentru mine.

 

 Beneficiară Centrul de Plasament „Sf. Iosif”- Elisabeta:

Un sătuc frumos, liniștit, cu o biserică foarte frumoasă. A fost una din cele mai frumoase experiențe de voluntariat și cea mai frumoasă comunitate. Pentru mine este prima dată când particip la proiectul AMBASADOR CENTRUL DE PLASAMENT „SF. IOSIF” și mă bucur foarte mult că am putut lua parte la această experiență, că am cunoscut oameni iubitori, surori pline de viață. Abia aștept și anul viitor! Bucuria de a oferi celor aflați în nevoie este un sentiment pe care nu îl poți descrie în cuvinte.  

 

Citit 1403 ori Ultima modificare Vineri, 13 August 2021 12:11
« Decembrie 2022 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31