Început de primăvară cu desfășurarea ”Târgului de Cariere” la Centrul de Plasament „Sf. Iosif”

02 Martie 2022

În această perioadă în cadrul Centrului de Plasament „Sf. Iosif” din Iași se desfășoară „Târgul de Cariere”, care are drept scop motivarea grupului țintă din cadrul centrului în vederea identificării carierei de viitor.

În parteneriat cu Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială, fetele din cadrul centrului beneficiază de întâlniri periodice cu profesioniști din diferite domenii de activitate în vederea cunoașterii în detaliu a unor profesii/ meserii existente. Această activitate își propune o serie de sesiuni de orientare profesională, coordonată de specialiști, la finalul cărora pregătirea pentru viitoarea carieră și integrarea pe piața muncii să fie mai ușoară. Activitatea va ajuta beneficiarele centrului să cunoască informații din diverse arii profesionale pentru a aborda realist o viitoare carieră, conștiente de propriile abilități și de sfera meseriilor existente. Scopul este de a le ajuta să ajungă la un liceu mai bun sau să urmeze o facultate, astfel încât şansele lor de succes în viaţă să fie egale cu ale oricărui copil.

Debutul „Târgului de cariere” a fost ieri, 01.03.2022, cu sprijinul unui cadru didactic din cadrul Colegiul Economic Administrativ Iași, domnul profesor Chelariu Gabriel, care a venit în fața fetelor și a povestit despre traseul său profesional în învățământ.
    Domnul profesor a inspirat fetele din cadrul centrului, le-a transmis profesionalismul și pedagogia necesară unui cadru didactic. A povestit fetelor despre începutul său în carieră, despre provocări, despre relația cu elevi și despre statutul său actual.
Întâlnirea s-a încheiat cu oferirea unui mărțișor și cu inspirație spre îmbrățișarea unei cariere profesionale în domeniul învățământului pentru unele dintre fete.

Întocmit,
Asistent social coordonator: