De Paște, pentru Familii

„De Paște, pentru Familii” a plecat de la ideea de a atrage alături de noi atât voluntarii, cât și sponsorii, oamenii din comunitate și bineînțeles, beneficiarii, astfel încât cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale să putem oferi pe lângă zâmbete și căldură sufletească și cadouri pentru copii ori pachete cu alimente neperisabile, îmbrăcăminte/încălțăminte pentru familiile aflate în dificultate.

Cu toții suntem încercați de vremuri grele, simțim adesea neputință, oboseală, epuizare. Atât de copleșiți de problemele zilnice cu toții tânjim după acele momente de respiro, care parcă nu mai ajung la noi. Ei bine, suntem nevoiți să trăim cu toate acestea și să învățăm din toate. Momentele grele din viețile noastre vin totuși și ele la timpul lor, cu un scop anume și toate participă la dezvoltarea noastră.

Am fost loviți de pandemie, iar la scurt timp am fost implicați în mod indirect într-un război. Aceste evenimente s-au resimțit în viețile tuturor și au lăsat urmări ce nu vor putea fi uitate curând. Pe lângă părțile negative dorim să credem că încă există speranță și optimism și să subliniem că pot exista și părți pozitive de care să ne putem bucura.

În uma celor întâmplate parcă oamenii au înțeles într-un final ce este omenia, cât contează sa fii un om puțin mai bun decât ai fost ieri, cât de ușor poți face un om fericit din puținul tău, cât de ușor ne putem apropia unii de alții indiferent de naționalitate, rasă sau culoare. Trebuie să învățăm că toate evenimentele la care suntem  supuși au un scop în viața noastră și tot ce ni se oferă trebuie apreciat, chiar dacă la acel moment poate că ni s-a parut nedrept. 

Am pornit astfel pe ulițele comunelor din jurul Iașului ajungând atât în sate îndepărtate precum, Lunca Cetățuii, Ciurea, Ciocârlești, Dancu, Goloiești, Cârlig, Popricani, Probota, Sculeni, Cucuteni cât și pe străzile orașului. Voluntarii energici au întâlnit nu doar copii mai mici și mai mari ci și părinți preocupați și îngândurați din cauza lipsurilor materiale, ori bătrâni cu mâini muncite și fețe brăzdate de trecerea anilor, a căror poartă rar s-a deschis pentru a primi vizitatori.

Ne bucurăm să vă dăm de veste că, alături de oameni frumoși și implicați, am sprijinit prin intermediul campaniei 35 de familii beneficiare ale Centrului de Resurse pentru Familii care au primit pachete, cadouri, îmbrățisări, zâmbete și lumină în casele lor. Știm că prezența noastră în viețile lor este importantă, dar știm și că nevoile și greutățile zilnice au nevoie să fie acoperite.

 

Campania „De Paște pentru Familii” a vizat îmbunătățirea de trai, nu doar prin ajutor material precum și prin certitudinea că nu sunt singuri. Clipa în care cineva zâmbește sincer, vorbește fără vicleșug, oferă cuiva o floare sau o pâine este o clipă de lumină, o clipă de viață în adevăratul sens al cuvântului. Împreună am reușit să facem să conteze, fiecare gest, fie cât de mic, poate avea un efect uriaș în sufletul celui care așteaptă să fie văzut, auzit, ascultat și tratat cu umanitate. Am reușit sa aducem o măngâiere acolo unde este nevoie, să ștergem o lacrimă, să punem un zâmbet în locul ei.

 

Claudia Culidiuc – Voluntar Centrul de Resurse pentru Familii

 

 

 

 

 

 

 

 

Citit 467 ori
« Ianuarie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31