Ziua Copilului, sărbătoare pentru întreaga familie

Joi, 30.06.2022, începând cu ora 13:00, am ales să aducem din nou în același loc familiile beneficiare, copiii acestora și voluntarii Centrului de Resurse pentru Familii, pentru a realiza un antrenant schimb de experiență prin intermediul unei activități deschise atât din punct de vedere al temei, cât și din punct de vedere al dorinței de exprimare a persoanelor participante.

În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea acestora din toată lumea. Dacă mulţi copii s-au distrat şi au sărbătorit alături de cei dragi, este bine de ştiut că există şi copii care nu au puterea să zâmbească, aceştia trăind o viaţă prea dură pentru vârsta lor şi cunoscând problemele triste ale vieţii de la o vârstă prea fragedă.

Ne-am dorit să realizăm o activitate dedicată părinților și copiilor în cadrul căreia să schimbăm nu doar păreri, impresii și amintiri, ci și energie și entuziasm în cadrul jocurilor mai mult sau mai puțin cunoscute de participanți. Învățarea intergenerațională este locul în care oamenii de toate vârstele pot învăța împreună, precum și unul de la celălalt, obișnuit în mod clasic în cadrul familiilor, unde cunoștințele sunt împărțite de-a lungul generațiilor.

Iunie este luna în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.

Mulțumim familiilor ce au răspuns pozitiv invitației de a participa la o astfel de activitate, cât și voluntarilor implicați care au făcut ca această zi să devină o amintire plăcută pentru copii!

La finalul activității ne-am bucurat de un târg caritabil cu bunuri precum îmbrăcăminte, încățăminte, jucării, astfel fiecare persoană a avut ocazia de a-și alege ceea ce a crezut că îi este de folos. Mulțumim echipei Vitesco Technologies pentru minunata colaborare și în special coordonatoarei echipei de fapte bune, Oana Georgiana Amarandei. Mulțumim pentru toate emoțiile trăite în această perioadă, împreună am reușit să aducem zâmbete și lacrimi de bucurie pe chipul copiilor și a părinților.

Claudia Mihăilă – Asistent Social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii

Citit 187 ori