Momente de empatie și solidaritate între beneficiarii CRF

Joi 28.07.2022, beneficiarii Centrului de Resurse pentru Familii s-au bucurat de un târg caritabil ce le-a oferit posibilitatea să-și aleagă bunuri precum îmbrăcăminte, încățăminte, jucării, rechizite.

Întâlnirea a început cu o discuţie despre recentele evenimente din viața fiecăruia, împărtășirea experiențelor, primind încurajare, sprijin şi ascultare din partea tuturor participanţilor. Această primă parte a întâlnirii a fost carecterizată de empatie și fiecare beneficiar a încercat să ofere propriul ajutor prin rostirea cuvintelor de încurajare.

Cea de-a doua parte a întâlnirii a avut loc, târgul de bunuri materiale în care fiecare persoană a avut ocazia de a-şi alege ceea ce a crezut că îi este de folos. În cadrul târgului au fost expuse diverse articole vestimentare, încălţăminte, jucării, rechizite şcolare şi nu în ultimul rând, alimente neperisabile.

În concluzie, pot spune ca observator din exterior, că a fost o experiență placută și chiar dacă beneficiarii Centrului de Resurse pentru Familii se confruntă cu multe dificultăți și probleme, deţin acea capacitate, dorinţă dar şi sentimentul de empatie pentru a ajuta şi alte persoane aflate în dificultate. Chiar dacă ajutorul oferit nu este unul material, au oferit sprijin simbolic ce a constat într-o încurajare sau o simplă vorbă bună, pe care reuşesc să o rostească cu mare drag şi bucurie. Pe lângă acest aspect, a mai existat şi capacitatea acestor persoane de a alege dintre bunurile expuse, doar cele ce le sunt cu adevărat folositoare sau le-au oferit celorlalți participanți menționand „se potrivesc pentru copiii dvs”. Satisfacția noastră este cu atât mai mare cu cât, în momentul în care vedem atâta echilibrul, respect, alegeri, împărtășim cu toții speranța și încrederea reciprocă în forțele proprii.

Mulţumim persoanelor ce au donat şi care donează în continuare; fără astfel de inimi mari, nu am reuşi să bifăm atâtea obiective propuse. Cu speranţa în suflet că orice dificultate vine, dar şi pleacă, încercăm să ajutăm cât mai mult familiile Centrului de Resurse pentru Familii, în baza necesităţilor fiecăruia în parte, pentru a răspândi lumina către o lume mai însorită. Mulțumim echipei Vitesco Technologies pentru minunata colaborare și în special, coordonatoarei echipei de fapte bune, Oana Georgiana Amarandei. Mulțumim pentru toate emoțiile trăite în această perioadă, împreună am reușit să aducem zâmbete și lacrimi de bucurie pe chipul copiilor și a părinților.

Ciobanu Sandra – voluntar Centrul de Resurse pentru Familii

Citit 256 ori Ultima modificare Joi, 28 Iulie 2022 14:12