Ghiozdanul cu rechizite –ediția a VII-a

27 Septembrie 2022

Centrul de Resurse pentru Familii, program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași a demarat în luna septembrie 2022, a VII-a ediție a campaniei „Ghiozdanul cu rechizite”, campanie prin care am sprijin  40 de copii proveniți din medii defavorizate, în procesul educațional.

Abandonul școlar este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă țara noastră. În familiile sărace, marginalizate, există mulți copii care ar vrea din tot sufletul să meargă la grădiniță sau la școală, dar nu pot din cauza faptului că nu au un ghiozdan, nu au rechizite sau măcar o pereche de pantofi cu care să se încalțe. Atunci când principala grijă a părinților este să poată pune ceva pe masă în fiecare zi este evident că educația și școlarizarea copiilor sunt doar un vis. Toate aceste dificultăți materiale limitează posibilitatea copiilor de a învăța să scrie, să citească și să calculeze. Pentru că suntem convinși că educația este aspectul cel mai important al unei societăți, am lansat campania Ghiozdanul cu rechizite.

Ghiozdanul cu rechizite, este campania prin care, la începutul fiecărui an școlar, Centrul de Resurse pentru Familii vine în întâmpinarea copiilor ce provin din familii defavorizate cu risc de excluziune socială, eșec/abandon școlar,  cu posibilități materiale reduse, monoparentale sau minori crescuți de bunici. Astfel, acești copii s-au bucurat de ghiozdane echipate cu rechizite, dar și de alte surprize precum dulciuri, jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Misiunea noastră este susținerea educației și sprijinirea copiilor pentru a-și continua studiile. Ne dorim o generație nouă educată, școlarizată, capabilă să se integreze pe piața muncii și să reușească profesional, social și emoțional. Astfel încat anul școlar care a început să le aducă copiilor bucuria de a învăța în condiții mult mai bune! Ne-am propus să completăm această bucurie cu un sprijin în rechizite și hăinuțe pentru acei copii care se confruntă, în familiile lor, cu probleme materiale. Cu alte cuvinte, prin tot ceea ce facem, vrem să creem toate premisele că acești copii să meargă la școală și să aibă cele mai bune rezultate!

Ca și dumneavoastră, credem cu tărie că investiția în educație este una dintre cele mai bune modalități de a crește calitatea vieții. Împreună schimbăm destinele acestor copii care merită toate șansele la o viață socială normală.

Mulțumiri alese celor ce ne-au fost sprijin în faptele bune:

Draga noastră prietenă, Amalia Dămoc

Colegiul Sfântul Nicolae - Pr. Paroh Cristian Butnarasu

Jassyro- Silviu, Dana

Bistro La Noi - Carmen.

Și tuturor oamenilor cu inima bună ce au pregătit atât de frumos și cu dragoste!

Claudia Maria Mihăilă– Asistent Social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii

Citit 106 ori
Mai multe din această categorie:
« Noiembrie 2022 »