2022-2023 din perspectiva beneficiarilor CRF

30 Ianuarie 2023

Începutul anului a adus cu sine o nouă activitate împreună cu beneficiarii Centrului de Resurse pentru Familii, program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași. Astfel, vineri, 27 ianuarie 2023, beneficiarii au fost provocați să realizeze o introspectivă proprie pentru anul ce tocmai a trecut, bifând astfel reușite și nereușite și trasând totodată obiective clare și realizabile pe viitor.

Am considerat importantă realizarea unei întâlniri la început de an, datorită faptului că, antrenați în rutina zilnică, uităm că e bine să ne mai oprim din fugă și să conștientizăm că tocmai a trecut un an calendaristic în care am avut alături familia și oamenii dragi. Un an în care s-au realizat planuri demne de luat în considerare și totodată au existat și perioade dificile, uneori simțind că oricâte încercări am face tot nu reușim să ne ducem sarcinile la bun sfârșit.

 Am dorit să împărtășim emoții, trăiri, dar mai ales experiențe de viață ori situații în care, puși în fața faptului împlinit, nu am avut tăria de a acționa conform așteptărilor proprii ori conform cerințelor celorlalți. Am invitat la discuții beneficiarii ce s-au implicat activ în acest proces, însă ne-am dorit trasarea de noi direcții împreună cu aceștia, astfel încât să putem observa dorința lor de îmbunătățire a calității vieții, arealul lor de interes în ceea ce privește activitățile viitoare din cadrul Centrului, dar mai ales motivația lor de a fi activi.

Din dorința de a-i responsabiliza pe beneficiari, s-a inițiat un dialog cu privire la modalitatea de acțiune și cooperare, modalitate prin care să reușim să implicăm cât mai activ familiile în propriul proces de dezvoltare personală, profesională și socială, în vederea obținerii autonomiei și independenței față de serviciile sociale oferite. Totodată, am dorit ca prin acest dialog să putem observa dorința de schimbare în bine, dar și deschiderea față de eventuala participare a beneficiarilor la activitățile pe care le vom iniția în viitor, considerând că îmbunătățirea calității vieții pornește în primul rând din interiorul fiecărei persoane, din modalitatea în care aceasta privește lucrurile dar și din maniera de acționare și cooperare la nivel de familie și societate. Suntem de părere că schimbările pe termen lung vor apărea lucrând ca un întreg, împărtășind idei, sentimente, trăiri și fiind deschiși la noi oportunități, cu riscul de a reuși sau de a stagna. 

În fond, experiențele trăite anterior și cele ce vor veni ne șlefuiesc pe noi, ca și oameni.

Recunoştinţa noastră merge acum, la începutul anului, spre toţi cei care ne-au ajutat să ne desfăşurăm activităţile, în special spre parteneri, finanţatori, angajaţi, voluntari şi alţi oameni de bine. Toate acţiunile nu ar fi fost posibile fără un adevărat spirit de credinţă, colaborare şi solidaritate faţă de cei nevoiaşi.

La finalul întâlnirii, beneficiarii au avut parte de un târg de bunuri cu îmbrăcăminte, încălțăminte, produse igienă, jucării, rechizite dar și alimente neperisabile. Mulțumim celor care au contribuit și donat materiale ajutând la îmbunătățirea nivelului de trai al beneficiarilor Centrului de Resurse pentru Familii.

 

Claudia Mihăilă – Asistent Social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii

 

 

Citit 194 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 11:18
« Martie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31