Noi Tolerăm!

18 Noiembrie 2015

                Centrul de Resurse pentru Familii, program integrat în cadrul Domeniului Copii, Tineri, Familii, al asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, a sărbătorit Ziua Internațională a Toleranței, o zi în care ne-am adus aminte, părinți și copii, bunici și nepoți, că suntem cu toții egali și că împreună, putem crea o comunitate unită și de ce nu, tolerantă.

                Ziua Internațională a Toleranței, sărbătorită în acest an de beneficiarii Centrului de Resurse pentru Familii a adus la un loc participanți mai mici sau mai mari, cu experiențe vaste de viață, participanți care au venit cu o încărcătură emoțională puternică în ceea ce privește toleranța și modalitățile de a fi/a nu fi tolerant.

 

                Am dorit să împărtășim emoții, trăiri, dar mai ales experiențe de viață ori situații în care, puși în fața faptului împlinit, nu am avut tăria de a acționa conform așteptărilor ori conform cerințelor celorlalți.

                Am discutat despre definiția termenului de „tolerant” traduși atât în termenii copiilor cât și a „oamenilor mari”, am adus în atenție formele toleranței și modalitățile de a exersa toleranța în viața de zi cu zi.

                De asemenea, ne-am jucat, am comunicat, ne-am adaptat vârstei participanților, astfel încât să putem spune tare și răspicat că „NOI TOLERĂM!”, lăsând la alegerea fiecăruia cât/cum/unde/de ce. Ca și concluzie, am înțeles cu toții faptul că „a tolera” este sinonim cu „a respecta”, am înțeles că toleranța implică iubirea față de aproape, implică respect și lipsă de prejudecăți, împlică bunătate, înțelepciune, gratitudine.

                Ne bucurăm să anunțăm faptul că sponsorii noștri de la Santé ne-au sprijinit și surprins plăcut totodată cu produse sănătoase, realizate în laboratoarele proprii, produse de care beneficiarii Centrului de Resurse pentru Familii s-au putut bucura.

                Cu această ocazie, ținem să sprijinim proiectul numit sugestiv „DĂ MAI DEPARTE”, proiect inspirat din povestea „Cafeaua în așteptare” având ca valori omenia și generozitatea în comunitatea ieșeană. Mai multe informații despre cum puteți contribui și cum puteți sprijini această inițiativă, site-ul http://asociatiaphysis.ro/ vă stă la dispoziție.

 

 Mihăilă Ioana, coordonator/ asistent social Centrul de Resurse pentru Familii, program integrat în cadrul Domeniului Copii, Tineri, Familii.

   

            

Citit 2369 ori
« Februarie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28