Femei pentru Femei, ediția a 2-a!

             

   În lunile martie și aprilie, Centrul de Resurse pentru Familii, program al Domeniului Copii, Tineri, Familii din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași  în parteneriat cu Junion Chamber International (JCI) Iași și-au dorit să aducă primăvara în suflete și să susțină femeile printr-o activitate cu totul și cu totul diferită, activitate în cadrul căreia 25 de beneficiare ale Centrului, au avut ocazia de a se bucura de o surpriză. Ziua de 8 Martie este cunoscută în întreaga lume ca o Sărbătoare Internațională a Femeii. Luna martie este prima lună a primăverii când toată natura renaște și razele soarelui încep să ne încălzească sufletul.

Junior Chamber International (JCI) Iași au inițiat campania, Femei pentru femei, pornind de la faptul că „suntem femei și știm că poșetele nu sunt nicioadată de ajuns și în același timp că sunt femei care nu au avut niciodată o poșetă”. Astfel, și-au propus ca în luna martie cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, prin intermediul persoanelor care au dorit să facă un gest frumos, să ofere doamnelor care nu au posibilități financiare câte o poșetă plină cu produse de îngrijire personală. Fiecare poșetă a conținut un șampon, un gel de duș, un deodorant, un săpun de mâini, un pachet de absorbante, o pastă+periuță de dinți, un balsam de buze și o cremă universală. De asemenea, multe genți pe lângă aceste produse au avut fie o eșarfă, fie o rochiță sau chiar un mărțișor simbolic al primăverii.

Omenirea traversează o perioadă de criză profundă din cauza pandemiei ce capătă pe zi ce trece tot mai mult teritoriu. Activitățile de zi cu zi, firești în societate, sunt limitate sau chiar suspendate. În aceste vremuri de încercare, principiul după care trebuie să ne ghidăm este solidaritatea alături de credință și iubire împărtășită cu ceilalți. Trebuie să avem grijă de noi, să respectăm măsurile de autoprotecție, dar să nu uităm de cei aflați în nevoie. Nici în aceste vremuri nu ne-am uitat misiunea, aceea de a ajuta, a promova caritatea și să fim alături în permanență de cei marginalizați social, singuri sau bolnavi.

 

Pentru ca beneficiarii Centrului de Resurse pentru Familii să rămână sănătoși, ne-am adaptat programul de intervenție. Astfel, aceștia au fost vizitați la domiciliu pentru a fi sprijiniți cu alimente neperisabile, motiv pentru care am oferit și gentile din această campanie.  În aceaste vremuri de încercare și distanțare socială, produsele de igienă personală contribuie la prevenirea răspândirii acestei pandemii. Credem că în astfel de momente este vital să ne ascultăm nevoile și să ajutăm la acoperirea lor. Colaborarea a fost mai importantă ca oricând.

Ne bucurăm foarte mult că si anul acesta JCI IASI au inițiat campania Femei pentru Femei . Beneficiarii de la Centrul de Resurse pentru Familii au avut ocazia să zâmbească și anul acesta indiferent de situația de criză prin care trecem. Sunt multe metode prin care putem aduce zâmbete în rândul celor care au nevoie iar această Campanie a fost un motiv în plus să ne bucurăm și să trăim momente frumoase împreună. Beneficiarii noștri ne demonstrează în fiecare zi că fericirea adevărată se află în gesturi mici.

                Mulțumim încă o dată echipei JCI pentru minunata inițiativă, în special coordonatorul campaniei „Femei pentru femei” Amalia Damoc. De asemenea, mulțumim doamnelor pentru că ați dăruit aceste poșete frumoase și pregătite cu atâta grijă. Fiecare geantă este unică și specială pentru beneficiare iar bucuria lor a fost mulțumită vouă.

 

                Coordonator/asistent social-Program Centrul de Resurse pentru Familii – Claudia Ciocan

      

 

 

 

Citit 947 ori Ultima modificare Marți, 14 Aprilie 2020 13:36
« Februarie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28