Ghiozdanul cu rechizite – ediția a cincea

17 Septembrie 2020

 Centrul de Resurse pentru Familii, program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, a demarat la începutul lunii septembrie 2020 a V-a ediție a campaniei „Ghiozdanul cu rechizite”, campanie care a avut ca scop sprijinirea a 40 de copii proveniți din medii defavorizate în procesul educațional.

 Indiferent de perioada dificilă în care ne aflăm, pentru aproximativ 2,9 milioane de elevi din întrega ţară, luni 14 septembrie, a sunat clopoţelul pentru începerea unui nou an şcolar, cu prezență fizică sau online. Pentru mulţi dintre aceşti copii, educaţia este un vis frumos. Mersul la şcoală devine tot mai scump, iar venitul mic al multor familii din România este unul dintre motivele abandonului şcolar timpuriu.

 În familiile sărace, marginalizate, există mulți copii care ar vrea din tot sufletul să meargă la grădiniță sau la școală, dar nu pot din cauza lipsurilor materiale. Pentru că suntem convinși că educația este aspectul cel mai important al unei societăți, am demarat campania „Ghiozdanul cu rechizite”, având ca scop sprijinirea unui număr de 40 de copii proveniți din medii defavorizate pentru a merge la școală entuziaști și încrezători.

 Pentru familiile beneficiare ale Centrului, începerea anului școlar reprezintă, pe lângă bucuria și emoțiile aferente și un factor de stres provocat de lipsurile materiale existente. Am ales ca împreună cu persoane cu suflet mare, să oferim pe de o parte părinților sprijinul necesar în procesul achiziționării rechizitelor, iar pe de altă parte, să dăm copiiilor un imbold spre un bun traseu educațional în noul an școlar. Școala a început cu bucurie și emoții, dar și cu rechizite pentru cei 40 de copii cărora împreună le-am oferit un început de an școlar fericit. Am pornit astfel pe ulițele comunelor din jurul Iașului ajungând atât în sate îndepărtate precum Ciocârlești, Cucuteni, Probota, Golăiești, Dancu cât și pe străzile Iașului.

 Ghiozdanul cu rechizite este campania prin care, Centrul de Resurse pentru Familii creează punți între oameni și ajută la prevenirea abandonului școlar. Împreună încercăm să dăm copiiilor șansa la educație și să le oferim susținerea de care au nevoie la început de an. Suntem recunoscători tuturor persoanelor ce au ales să ne spijine anul acesta. Mulțumim pentru toate emoțiile trăite în această perioadă, împreună am reușit să aducem zâmbete și lacrimi de bucurie pe chipul copiiilor și a părinților.

 

                Succes tuturor în noul an școlar!!!

 Claudia Ciocan – Coordonator/Asistent Social – Program Centrul de Resurse pentru Familii

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Citit 694 ori Ultima modificare Joi, 17 Septembrie 2020 09:55
« Februarie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28