SĂ ÎMPODOBIM CRĂCIUNUL!

22 Decembrie 2020

 

 

 
Crăciunul pentru fiecare dintre noi are o înțelegere personală. Știm și simțim ceva magic, cu siguranță, atunci când ne gândim la Crăciun. Fiecare ar putea povesti multe întâmplări petrecute în timp, din această perioadă magică, anumite emoții fiind legate de mirosul, frigul sau albul imaculat al zăpezii, căldura din case și iubirea celor din jur. Dar pentru unii, sărbătorile reprezintă zbucium interior, dificitultăți de ordin material și financiar. Tot ceea ce au visat copii acestor familii a fost ca măcar de Craciun să se bucure de o viață fără lipsuri și fără suferințe.

 Trăim vremuri de grea încercare. Pandemia din ultimele luni și-a pus amprenta asupra vieților noastre, cu atât mai mult efectele acesteia le resimt familiile Centrului de Resurse pentru Familii. Pentru acestea, Crăciunul este cu atât mai apăsător și fiecare zi reprezintă o luptă cu viața, luptă care este dusă însă cu speranța că mâine va fi mai bine! Iarna a venit, iar Sărbătoarea Nașterii Domnului ne bate la ușă. Ținând cont de faptul că luna Decembrie este considerată luna cadourilor, Centrul de Resurse pentru Familii a lansat și în acest an campania „Să Împodobim Crăciunul” celor mai puțin norocoși și am reușit să ne îndreptăm atenția pentru o clipă asupra copiilor, părinților și bunicilor preocupați și îngândurați din cauza lipsurilor materiale.

 Prin intermediul campaniei am strâns alături de noi donații ce au constat în alimente neperisabile, dulciuri, jucării, îmbrăcăminte, suma de 1200 de lei donații cu care am reușit să facem pachete cât mai bogate. Organizația germană de caritate Christmas gift Konvoi ni s-a alăturat și anul acesta cu scopul nobil de a oferi copiilor aflaţi în dificultate cadouri cu prilejul sărbătorilor de iarnă. De asemenea, cei de la Junior Chamber International (JCI) Iași, au inițiat campania, O jucărie de Crăciun, campanie prin care împreună am reușit să aducem zâmbete pe chipul celor mai puțin norocoși.

 Ne bucurăm să vă dăm de veste că, alături de oameni frumoși și implicați, am sprijinit prin intermediul campaniei, 30 de familii beneficiare ale centrului nostru, care au primit pachete cu alimente neperisabile, îmbrăcăminte și încălțăminte dar și copiii acestora, mai exact 51 de suflete mici care s-au bucurat să primească cadouri și dulciuri. Am reușit să ajungem pe ulițele comunelor din jurul Iașului ajungând atât în sate îndepărtate precum, Ciocârlești, Popricani, Probota, Goloiești, Dancu, Cârlig, Cucuteni, Sculeni cât și pe străzile orașului Iași. Prin această campanie am reușit să le punem un zâmbet pe buze și să-i ajutăm să facă un pas înainte spre un viitor mai bun. Campania a fost despre fiecare dintre noi, despre modul în care oricine se poate uita în stânga sau în dreapta, în față sau în spate și poate să vadă o familie care a avut nevoie de sprijin de Sărbători. Singuri putem face puțin, dar împreună putem face atât de mult.

 Mulțumim cu plecăciune tuturor persoanelor ce au ales să ne sprijine anul acesta, mulțumim celor care au donat, mulțumim tuturor oamenilor minunați care au răspuns pozitiv apelului nostru. Mulțumim în mod special echipei JCI Iași pentru inițiativa campaniei, „O jucărie de Crăciun!” și organizației germane de caritate Christmas gift Konvoi și tuturor persoanelor care au pus suflet în pregătirea cadourilor.

 De asemenea, mulțumim unei clase de copii de la Școala SC Gim Constantin Erbiceanu, îndrumați de doamna Alina Acsinte, care au colectat dulciuri, jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte și au oferit pentru alți copilași nevoiași. Mulțumim dragi copii pentru această lecție demnă de urmat, părinților și profesorilor pentru implicare și pentru că ați reușit să le insuflați acestor copii iubirea de aproape, iubirea față de cei aflați în nevoie.

 

Mulțumim tuturor celor care au ales să fie Moș Crăciun!

Poveștile familiilor sunt diferite dar Moș Crăciun exista pentru toti! Împreună am fost MOȘ CRĂCIUN și am reușit să DĂRUIM IUBIRE, ZÂMBETE și SPERANȚĂ celor mai puțin norocoși

Să fiți liniștiți de Sărbători!!

Asistent social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii – Claudia Ciocan

 

 

 

  

Citit 1325 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2020 16:04
« Mai 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31