De Paște, pentru Familii! – a V-a ediție

 „De Paște, pentru Familii” a plecat de la ideea de a atrage alături de noi atât voluntarii, cât și sponsorii, oamenii din comunitate și bineînțeles, beneficiarii, astfel încât cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale să putem oferi pe lângă zâmbete și căldură sufletească și cadouri pentru copii ori pachete cu alimente neperisabile, îmbrăcăminte/încălțăminte pentru familiile aflate în dificultate.

Campania a vizat îmbunătățirea de trai, nu doar prin ajutor material precum și prin certitudinea că nu sunt singuri. Clipa în care cineva zâmbește sincer, vorbește fără vicleșug, oferă cuiva o floare sau o pâine este o clipă de lumină, o clipă de viață în adevăratul sens al cuvântului. Împreună am reușit să facem să conteze, fiecare gest, fie cât de mic, poate avea un efect uriaș în sufletul celui care așteaptă să fie văzut, auzit, ascultat și tratat cu umanitate. Perioada grea pe care o tranversăm cu toții este o vreme a despărțirii, a separării, a izolării sociale. Aceste aspecte se resimt dureros azi și aduc după sine disperare, singurătate, sentimentul de abandon și de părăsire. Am reușit sa aducem o măngâiere acolo unde este nevoie, să ștergem o lacrimă, să punem un zâmbet în locul ei.

Am pornit astfel pe ulițele comunelor din jurul Iașului ajungând atât în sate îndepărtate precum, Lunca Cetățuii, Ciurea, Ciocârlești, Dancu, Goloiești, Cârlig, Popricani, Probota, Cucuteni cât și pe străzile orașului. Voluntarii energici au întâlnit nu doar copii mai mici și mai mari ci și părinți preocupați și îngândurați din cauza lipsurilor materiale, ori bătrâni cu mâini muncite și fețe brăzdate de trecerea anilor, a căror poartă rar s-a deschis pentru a primi vizitatori.

Ne bucurăm să vă dăm de veste că, alături de oamenii frumoși și implicați, am sprijinit prin intermediul campaniei 35 de familii beneficiare ale Centrului de Resurse pentru Familii care au primit pachete, cadouri, îmbrățisări, zâmbete și lumină în casele lor.

Campania de Paște a adus mult mai multe bucurii, mult mai multe speranțe și mult mai multe suflete au fost încălzite cu darurile primite de la cei cu suflet mare. Mulțumim tuturor persoanelor ce au ales să ne sprijine, mulțumim voluntarilor că ați ales să vă implicați în această campanie, alături de noi. Mulțumim pentru toate emoțiile trăite în această perioadă, împreună am reușit să aducem bucurie, lumină în casele oamenilor care trăiesc vremuri grele. Mulțumim din suflet pentru că am putut oferi atmosfera de Sărbătoare acolo unde nu se simțea.

Sărbători binecuvântate!

 Claudia Ciocan – Asistent Social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii

 

 

 

 

 

 

Citit 391 ori
« Februarie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28