Inițiere în utilizarea calculatorului!

 

 

  Luni, 31 mai, începând cu ora 14:00, Centrul de Resurse pentru Familii, program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași a organizat o activitate în cadrul proiectului „Integrare activă prin educație și implicare socială”.

 Una din activitățile proiectului este de a dezvolta un program de integrare socială pentru beneficiarii Centrului de Resurse pentru Familii. Mai exact, scopul acestei activități este dezvoltarea abilităților și cunoștințelor în domeniul IT, întărirea suportului emoțional, creșterea accesului la informații sigure și de calitate, creșterea gradului de conștientizare privind importanța dezvoltării socio-educaționale.

 Necesitatea existenței unui Centru de Informare și Pregătire în cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași și, implicit, în municipiul Iași, este vizibilă mai ales din perspectivă socială. Persoanele defavorizate, care provin din medii nefavorabile dezvoltării psiho-sociale, identifică zilnic situații care ridică bariere în procesul de integrare în cadrul comunității. Astfel, avem în atenție inclusiv modalitatea, în care, prin intermediul familiei și al centrului destinat acesteia, putem sprijini eficient copiii și părinții fără acces la informații sigure și calitative, ori fără posibilitatea de a răspunde cerințelor societății sau mediului educațional. Centrul de Informare și Pregătire își propune a fi, practic, acel spațiu unde cei vizați pot participa la instruiri fie în ceea ce privește modalitatea de a utiliza tehnologia informațională prin instrumente de tip laptop, fie în ceea ce privește programele informaționale propriu-zise des întâlnite.

 De aici a pornit ideea existenței unui spațiu în care, supervizați de către specialiști în domeniu, beneficiarii au avut parte de o primă întâlnire, unde au acumulat primele informații de bază, precum deschiderea laptopului, conectarea la internet și conectarea pe un browser de căutare. Pentru a fi o atmosferă cât mai plăcută, ne-am propus ca la finalul fiecărei activități să ascultăm o melodie preferată, o poezie, o poveste.

 Ne dorim să întărim abilități, nivele de comunicare între copii și părinți, dar mai ales să întărim sprijinul și suportul în cadrul familiei prin inițiativa de a-i invita pe membrii acesteia să facă schimb de experiență: copiii se vor putea implica în a-i sprijini pe părinți în procesul de căutare a informațiilor legate de proceduri legislative, iar adulții vor putea deprinde, odată cu cei tineri, abilități de lucru în cadrul instrumentelor des folosite.

 

Claudia Ciocan – Asistent Social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii

              Acestă activitate a fost organizată prin Proiectul Integrare activă prin educație și implicare socială!, finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile, în conformitate cu prevederile Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

  

 

Citit 673 ori Ultima modificare Luni, 07 Iunie 2021 11:44
« Ianuarie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31