O lume minunată

>

În acest an, Centrul de Resurse pentru Familii, program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași a sărbătorit în luna iunie, ziua internațională a copilului, prin activități care au avut în prin plan zâmbetele copiilor. Astfel, împreună cu voluntarii am ales să ne destindem și să ne bucurăm de soare la domiciliul fiecărui copil în parte.

 În fiecare an, în prima zi de vară  se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

Societatea noastră are nevoie de copii educaţi şi sănătoşi, copii, de care să fim mândri. Dacă mulţi copii s-au distrat şi au sărbătorit alături de cei dragi, este bine de ştiut că există şi copii care nu au puterea să zâmbească, aceştia trăind o viaţă prea dură pentru vârsta lor şi cunoscând problemele triste ale vieţii de la o vârstă prea fragedă.

Ne bucurăm să vă dăm de veste că 50 de copii beneficiari a Centrului de Resurse pentru Familii, au avut ocazia de a sărbători această zi și de a uita pentru câteva momente de problemele cu care se confruntă. Astfel, am pornit pe ulițele comunelor din jurul Iașului ajungând și în sate îndepărtate precum Ciocârlești, Cucuteni, Probota, Golăiești, Dancu cât și pe străzile Iașului. Cei mici s-au bucurat de facepaiting, figurine din baloane, jucării și dulciuri. Împreună am reușit să nu ne punem limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi are voie să se simtă copil și chiar este necesar ca măcar o data pe an să se întâmple lucrul acesta.

            1 iunie - Ziua Internaţională a Copilului, este ziua în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.

Mulțumim familiilor ce au răspuns pozitiv și ne-au primit în casele lor, cât și voluntarilor implicați care au făcut ca această zi să devină o amintire plăcută pentru copii!

 

Claudia Ciocan – Asistent Social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii

 

            Această activitate a fost organizată prin Proiectul Integrare activă prin educație și implicare socială!, finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile, în conformitate cu prevederile Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

 

 

Citit 619 ori Ultima modificare Luni, 05 Iulie 2021 12:46
« Noiembrie 2022 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30