Ziua întâmplărilor fericite!

04 Octombrie 2021

Vineri, 13 august, începând cu ora 14:00, Centrul de Resurse pentru Familii, program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași a organizat un antrenant grup de suport cu beneficiarii adulți, pe tema „Ziua întâmplărilor fericite!”

Ziua Internațională a Întâmplărilor Fericite este marcată pe data de 8 august în fiecare an. Acest eveniment este despre a avea și emana o cantitate nelimitată de fericire. Ce ne-am putea dori mai mult? Tot ceea ce trebuie să ne asigurăm este că noi și familia noastră să fim în prim-plan prin împărtășirea fericirii proprii și aducerea unei mari bucurii în viețile celor din jur.

Acest eveniment încurajează fericirea pe parcursul întregii zile. Este vorba despre recunoașterea fiecărui moment de plăcere, încântare și bucurie pură. Nu trebuie să lăsăm aceste momente să treacă. La urma urmei, ele sunt extra speciale! Ralph Waldo Emerson a spus odată: Pentru fiecare minut în care ești supărat, pierzi șaizeci de secunde de fericire. Suntem cu siguranță de acord cu acest lucru!

Un alt element al acestei zile este despre a nu strivi fericirea altora. Dacă suntem cu toții sinceri, au existat momente în care am fost iritați de fericirea altora. Acest lucru ar putea fi pur și simplu pentru că nu avem o zi prea bună. Ar putea fi pentru că fericirea lor ne amintește de un moment din viața noastră în care noi nu am fost fericiți. Oricare ar fi motivul, se poate întâmpla! Cu toate acestea, este important să realizăm că zilele noastre proaste nu ne dau dreptul să strivim fericirea unei alte persoane. În schimb, ar trebui să permitem ca fericirea lor să ne facă să ne simțim astfel. Zâmbetul lor ne poate face să zâmbim și același lucru este valabil și în cealaltă direcție. Beneficiarii au avut ca și temă, să le explice copiilor despre cum ar putea ajuta să-i facă și pe alți să zâmbească și să aibă un proiect de familie ca în această zi să însenineze ziua cuiva drag.

Timp de două ore, am reușit împreună să aducem zâmbete, să comunicăm, să uităm pentru câteva clipe de probleme și să simțim căldura momentelor fericite.

Claudia Ciocan – Asistent Social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii

Acest grup de suport a fost organizat prin Proiectul Integrare activă prin educație și implicare socială!, finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile, în conformitate cu prevederile Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Citit 370 ori Ultima modificare Luni, 04 Octombrie 2021 12:36
« Noiembrie 2022 »