Să împodobim Crăciunul!

05 Ianuarie 2022

Crăciunul pentru fiecare dintre noi are o înțelegere personală. Știm și simțim ceva magic, cu siguranță, atunci când ne gândim la Crăciun. Fiecare ar putea povesti multe întâmplări petrecute în timp, din această perioadă magică, anumite emoții fiind legate de mirosul, frigul sau albul imaculat al zăpezii, căldura din case și iubirea celor din jur. Dar pentru unii, sărbătorile reprezintă zbucium interior, dificitultăți de ordin material și financiar. Tot ceea ce au visat copii acestor familii a fost ca măcar de Craciun să se bucure de o viață fără lipsuri și fără suferințe.

Pentru familiile Centrului de Resurse pentru Familii, Crăciunul este cu atât mai apăsător și fiecare zi reprezintă o luptă cu viața, luptă care este dusă însă cu speranța că mâine va fi mai bine! Ținând cont de faptul că luna Decembrie este considerată luna cadourilor, Centrul de Resurse pentru Familii a lansat și în acest an campania „Să Împodobim Crăciunul” celor mai puțin norocoși și am reușit să ne îndreptăm atenția pentru o clipă asupra copiilor, părinților și bunicilor preocupați și îngândurați din cauza lipsurilor materiale. În această perioadă, am învăţat să fim mai binevoitori, mai darnici, mai înţelegători, să recunoaştem în fiecare om imaginea Lui Dumnezeu, făptura ce merită înainte de toate preţuire, respect şi iubire. Crăciunul ne-a chemat să ne bucurăm cu toţii, să trăim împreună harul credinţei şi al iubirii de oameni, să-L lăudăm şi să Ii mulţumim Lui Dumnezeu pentru darul Mântuirii.

Prin intermediul campaniei am strâns alături de noi donații ce au constat în alimente neperisabile, dulciuri, jucării, îmbrăcăminte. Organizația germană de caritate Christmas gift Konvoi ni s-a alăturat și anul acesta cu scopul nobil de a oferi copiilor aflaţi în dificultate cadouri cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Ne bucurăm să vă dăm de veste că, alături de oameni frumoși și implicați, am sprijinit prin intermediul campaniei, 35 de familii beneficiare ale centrului nostru, care au primit pachete cu alimente neperisabile, îmbrăcăminte și încălțăminte dar și copiii acestora, mai exact 75 de suflete mici care s-au bucurat să primească cadouri și dulciuri. Am reușit să ajungem pe ulițele comunelor din jurul Iașului ajungând atât în sate îndepărtate precum, Scânteia, Sculeni, Popricani, Probota, Goloiești, Cârlig, Cucuteni, cât și pe străzile orașului Iași. Prin această campanie am reușit să le punem un zâmbet pe buze și să-i ajutăm să facă un pas înainte spre un viitor mai bun. Campania a fost despre fiecare dintre noi, despre modul în care oricine se poate uita în stânga sau în dreapta, în față sau în spate și poate să vadă o familie care are nevoie de sprijin de Sărbători. Singuri putem face puțin, dar împreună putem face atât de mult.

Mulțumim cu plecăciune tuturor persoanelor ce au ales să ne sprijine anul acesta, mulțumim celor care au donat, mulțumim tuturor oamenilor minunați care au răspuns pozitiv apelului nostru.

Mulțumim organizației germane de caritate Christmas gift Konvoi și tuturor persoanelor care au pus suflet în pregătirea cadourilor. Mulțumim Băncii de alimente cu ajutorul căreia am realizat campania Cumpară alimente și donează sărbători fericite în magazinul Lidl din Galata Iași.

De asemenea, vă mulțumim, dragi voluntari pentru toate lucrurile minunate pe care le faceți, pentru toată energia cu care ne încărcați, pentru toată implicarea și dăruirea fără de care această campanie nu ar fi avut succes.

Poveștile familiilor sunt diferite dar Moș Crăciun exista pentru toti! Împreună am fost MOȘ CRĂCIUN și am reușit să DĂRUIM IUBIRE, ZÂMBETE și SPERANȚĂ celor mai puțin norocoși

Să fiți liniștiți de Sărbători!!

Claudia Ciocan-Asistent social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii

Citit 155 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Ianuarie 2022 10:45